Uz "Dinamo" treniņnometni devušies 39 hokejisti, arī Karsums
Šķiet, ka arī viens no Latvijas izlases līderiem Mārtiņš Karsums paliks uz vēl vismaz vienu sezonu
2010. gada 23. jūlijs, 08:09

Uz "Dinamo" treniņnometni devušies 39 hokejisti, arī Karsums

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" ceturtdien uz pirmo sezonas treniņnometni Valmierā devās 39 hokejistu sastāvā, no kuriem daļa ir jaunie spēlētāji, bet vēl daļai ir līgumi tikai uz pārbaudes laiku, ziņo kluba oficiālā mājaslapa.

"Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera un viņa palīgu Arta Ābola, Viktora Ignatjeva un vārtsargu trenera Sergeja Naumova rīcībā būs četri vārtsargi, 12 aizsargi un 23 uzbrucēji, starp kuriem ir Mārtiņš Karsums, kas tādējādi arī nākamajā sezonā spēlēs Rīgas klubā. Pirmie treniņi sāksies piektdien, bet treniņnometne ilgs līdz 30.jūlijam.

Speciāli līdzjutējiem svētdien, 25.jūlijā, plkst.17 Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē Valmierā tiks aizvadīts atklātais treniņš, kurā piedalīsies Rīgas "Dinamo" un jauniešu komandas HK "Rīga" spēlētāji.

Tik lielā skaitā (39) "Dinamo" Valmierā pārāk ilgi netrenēsies, jo jau svētdienas vakarā daļu jauno hokejistu varētu nosūtīt uz HK "Rīga", bet vēl dažiem, kas uzaicināti uz pārbaudi, līdzdalība treniņnometnē varētu būt arī beigusies.

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunda Sējējs, izvērtējot komandas sastāvu pa līnijām, uzsvēra, ka pagaidām komanda vēl nav atradusi pamatvārtsargu. No četriem vārtsargiem, kas būs treniņnometnē, līgums ir noslēgts tikai ar Krisu Holtu, bet pārējiem trim Edgaram Lūsiņam, Ervīnam Muštukovam un Ivaram Punnenovam ir pārbaudes līgumi.

"Edgars Lūsiņš pārbaudes laikā centīsies sevi apliecināt, un treneri vēlas redzēt viņa spējas gan treniņos, gan arī, iespējams, viņam tiks dota iespēja nospēlēt kādu pārbaudes spēli. Ervīnu Muštukovu joprojām var uzskatīt par "Dinamo" sistēmas vārtsargu. Viņš ir izteicis vēlmi nospēlēt vienu pilnvērtīgu sezonu ārzemēs [Muštukovam ir līgums ar Anglijas komandu], un klubs šo viņa vēlmi atbalsta. Uz treniņnometnes laiku viņam ir spēkā pārbaudes laika līgums. Savukārt Ivars Punnenovs ir viens no perspektīvākajiem Latvijas jaunajiem vārtsargiem, ko izcēla arī nesen Latvijā notikušajā vārtsargu treniņnometnē Vladislavs Tretjaks un Sergejs Naumovs. Tādēļ Punnenovam ir dota iespēja trenēties kopā ar Rīgas "Dinamo", turklāt šeit viņa darbam varēs sekot līdz arī mūsu vārtsargu treneris Sergejs Naumovs," paskaidroja Sējējs.

Vārtsargu līnijā tiks piesaistīts vēl viens ārzemju vārtsargs, kuram nākamajā sezonā būs jākļūst par pamatvārtsargu. Sējējs uzsvēra, ka kandidāti ir vairāki, taču vārtsarga uzvārds tiks nosaukts tikai pēc tam, kad ar viņu tiks noslēgts līgums.

Lielāka skaidrība ir ar aizsardzības līniju, jo komandā ir astoņi pamataizsargi. Uz treniņnometni ir uzaicināti arī četri jaunie aizsargi Ričards Birziņš, Aleksandrs Galkins, Mārtiņš Jakovļevs un Ēriks Ševčenko. Šiem aizsargiem treniņnometnē būs sevi jāapliecina no vislabākās puses, lai cīnītos par vietu sastāvā. Nav izslēgta arī Kristapa Sotnieka, kurš ir atgriezies no NHL kluba Vašingtonas "Capitals" jauno spēlētāju nometnes, piedalīšanās treniņnometnē.

Uzbrucēju līnijā uz pārbaudes laiku ir uzaicināti 11 uzbrucēji, starp kuriem ir gan pieredzējuši spēlētāji, gan arī gados jauni hokejisti. Jau līdz šim bija zināms, ka pārbaudes līgumi ir zviedram Kenetam Bergkvistam un Šveices hokejistam Jurajam Šimekam. Treniņnometnē piedalīsies arī divi Krievijas hokejisti - Igors Birjukovs no Maskavas CSKA sistēmas un Vitālijs Karamnovs no bijušās Maskavas "Dinamo". Karamnovs iepriekšējās divās sezonās jau spēlējis KHL, kur kopā ir aizvadījis 18 spēles.

Uz vietu komandā pretendēs arī trīs Latvijas izlases hokejisti - Guntis Džeriņš, Sergejs Pečura un Juris Štāls. Iespēja sevi parādīt treniņnometnē ir dota arī diviem līdz šim Ziemeļamerikas līgās spēlējušajiem hokejistiem - Edgaram Lipsbergam un Ērikam Ozollapam. Treniņnometnē uz vietu sastāvā pretendēs arī divi uzbrucēji Juris Upītis un Ainārs Podziņš, kuri KHL varētu spēlēt kā jaunie hokejisti, un kādam no viņiem ir visai labas izredzes tikt pamatsastāvā.

Sējējs sacīja, ka jau pavisam drīz sāksies lieko atsijāšana un jau tagad ir skaidrs, ka leģionāru skaits nebūs lielāks kā iepriekšējās sezonās.

No Valmieras "Dinamo" atgriezīsies 30.jūlijā, nākamajā dienā piedalīsies "Hokeja līdzjutēju galvaspilsētas" atklāšanas svētkos pie "Arēnas Rīga", bet pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 2.augustā "Volvo sporta centra" hallē pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Rīgas "Dinamo" sastāvs treniņnometnē Valmierā: Vārtsargi

- Kriss Holts, uz pārbaudes laiku Edgars Lūsiņš (1984), Ervīns Muštukovs (1984) un Ivars Punnenovs (1994)

Aizsargi

- Jānis Andersons, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Sandis Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, uz pārbaudes laiku Ričards Birziņš (1989), Aleksandrs Galkins(1990), Mārtiņš Jakovļevs (1991), Ēriks Ševčenko (1991)

Uzbrucēji

- Ģirts Ankipāns, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Marks Hartigans, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Tomašs Surovijs, Raimonds Vilkoits, uz pārbaudes laiku Kenets Bergkvists (1980), Igors Birjukovs (1990), Guntis Džeriņš (1985),Vitālijs Karamnovs (1989), Edgars Lipsbergs (1989), Ēriks Ozollapa (1987), Sergejs Pečura (1987), Ainārs Podziņš (1992), Jurajs Šimeks (1987), Juris Štāls (1982), Juris Upītis (1991)

kasjauns.lv/Foto: LETA