Basketbols
2010. gada 24. jūlijs, 20:23

U-18 basketbolisti pieveic arī Spāniju un izcīna pirmo vietu grupā

Jauns.lv

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlase sestdien Eiropas čempionāta A divīzijā trešajā spēlē ar rezultātu 75:70 (26:11, 15:23, 22:21, 12:15) uzvarēja Spānijas vienaudžus un ar trim panākumiem tikpat mačos nodrošināja pirmo vietu B apakšgrupā.

Uzvarētāju labā pa 17 punktiem guva Edmunds Dukulis un Dāvis Bertāns.

Pirmās ceturtdaļas sākumā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet tad iniciatīvu pārņēma Latvijas jaunie basketbolisti, kuri pirmās desmit minūtes pabeidza pat ar 15 punktu pārsvaru. Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē Spānijai neizdevās samazināt rezultāta starpību, bet veiksmīgais turpinājums ļāva doties atpūtai ar vairs tikai septiņu punktu deficītu.

Pēc pārtraukuma Spānija lēnām pārņēma spēles grožus savās rokās un trešās ceturtdaļas vidū arī izvirzījās vadībā, bet neveiksmīgi nospēlētā galotne atļāva Latvijas izlasei iegūt astoņu punktu pārsvaru pirms pēdējās ceturtdaļas. Tajā spāņi sākumā Latvijas izlases pārākumu nopietni nespēja apdraudēt, bet vēl pēdējā minūtē zaudēja tikai trīs punktus, bet nespēja vērst maču sev par labu.

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 89:58 pārliecinoši pieveica Zviedriju, bet otrajā spēlē piektdien ar rezultātu 61:58 uzvarēja Francijas vienaudžus un nodrošināja sev vietu turnīra otrajā posmā, kurā cīnīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Savukārt Spānijas komanda pirmajā spēlē ar 61:57 pārspēja Franciju, bet otrajā mačā ar 95:57 sagrāva Zviedriju. Sestdien savā starpā tiksies Francija un Zviedrija, kad kļūs zināms galīgais vietu sadalījums B grupā.

Pēc grupu turnīra trīs labākās B grupas komandas, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus, tiksies ar A grupas, kurā spēlē Lietuva, Slovēnija, Polija un Ukraina, trijām spēcīgākajām vienībām.

Savukārt ceturtajā vietā palikusī komanda ar pārējo apakšgrupu pastarītēm cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā izcīnīja devīto vietu.

Kā ziņots, jūlija sākumā galvenā trenera Ziedoņa Jansona vadītie Latvijas U-18 basketbolisti piedalījās Baltijas kausa izcīņas turnīrā, kur ieņēma otro vietu. Pirmajā mačā Latvijas U-18 izlase ar rezultātu 76:45 pieveica Igaunijas vienaudžus, otrajā spēlē ar rezultātu 89:49 pieveica Lietuvas U-18 valstsvienības otro komandu, bet trešajā mačā ar 77:84 piekāpās Lietuvas vienaudžiem.

Tikmēr otrdien pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta Latvijas izlase ar rezultātu 78:52 pieveica Itālijas vienaudžus.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis, Kaspars Vecvagars, Kārlis Apsītis, Dāvis Čoders, Renārs Magone, Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis, Aleksejs Rostovs, Andris Misters.

LETA