NHL atkārtoti noraida Kovaļčuka jauno līgumu ar "Devils"
Hokejs

NHL atkārtoti noraida Kovaļčuka jauno līgumu ar "Devils"

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība atkārtoti noraidījusi Ņūdžersijas "Devils" komandas līgumu ar krievu superzvaigzni Iļju Kovaļčuku, vēsta laikraksts "New York Post".

NHL atkārtoti noraida Kovaļčuka jauno līgumu ar "D...
Vai Iļja Kovaļčuks pārcelsies uz KHL?
Vai Iļja Kovaļčuks pārcelsies uz KHL?

Tomēr "Devils" neatklāj no jauna piedāvātā līguma nosacījumus.

Jaunā līguma nosacījumi pirmdien tika izskatīti līgas vadības sēdē, un NHL vadība nolēma atkārtoti anulēt piedāvāto līgumu.

Kā ziņots, jūlijā Kovaļčuks ar "Devils" komandu noslēdza līgumu uz 17 gadiem par 102 miljoniem ASV dolāru (55,1 miljoniem latu). Nākamās divas sezonas Kovaļčuks saņems pa sešiem miljoniem dolāru, bet pēc tam piecas sezonas pelnīs 11,5 miljonus dolāru. Savukārt pēc tam gada atalgojums samazināsies, un paredzēts, ka no 2022. līdz 2027.gadam Kovaļčuks saņems "tikai" 550 000 dolāru.

Tomēr NHL vadība šo vienošanos noraidīja, jo "Devils" komanda nebija ievērojusi noteiktos algu griestus līguma pēdējos gados, jo jau tagad ir skaidrs, ka Kovaļčuks tad vairs nespēlēs hokeju, jo līguma pēdējā gadā viņš būs 44 gadus vecs.

Kā vēstīts, 27 gadus vecais Kovaļčuks aizvadīto sezonu sāka Atlantas "Thrashers", bet vēlāk tika aizmainīts uz "Devils" komandu. Uzbrucējam ar "Devils" pēc sezonas beidzās līgums, tomēr Ņūdžersijas vienībai bija pirmās tiesības noslēgt jaunu līgumu ar Kovaļčuku.

LETA/Foto: AFP/LETA