Basketbols
2010. gada 1. septembris, 09:18

Par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu basketbolā varētu cīnīties arī Latvija

Jauns.lv

Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka par pēdējo ceļazīmi uz 2011. gada EČ finālturnīru tiek virzīts projekts, kurā cīnīsies 10 vīriešu komandas, kas neguva vietas finišējušajā kvalifikācijas turnīrā, tātad, arī Latvija.

Signāls par to neoficiāli saņemts no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļas mītnes un notikušās Izpildkomitejas sēdes, aģentūrai BNS otrdien apstiprināja LBS.

Oficiāli lēmumu par to, cik komandas cīnīsies par pēdējo ceļazīmi, FIBA pieņems 5. septembrī. Ja spēlētu 10 komandas, tad par uzvaru spēlētu ne tikai Latvija, bet arī Itālija, Somija, Ungārija, Ukraina, Bosnija un Hercegovina, Gruzija, Bulgārija, Polija un Portugāle.

Komandas varētu tikt sadalītas divos piecniekos, lai aizvadītu divu riņķu turnīru, vēstīts LBS ''twitter'' vietnē internetā.

Iepriekš par pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru cīnījās sešas nākamās komandas, kas palika nekvalificējušās finālturnīram Lietuvā. Latvijas komanda savā grupā ar trim uzvarām un pieciem zaudējumiem palika priekšpēdējā - ceturtā, kas pēc šādas sistēmas neļauj iekļūt to sešu komandu skaitā, kas nākamgad īsi pirms finālturnīra noteikti būtu izspēlējušas pēdējo vakanci.

BNS