Telkvists dosies ar „Dinamo” izbraukumā. Holts jūtas, ka pārstāv Latviju
Mikaēls Telkvists tomēr nav drošs par savu piedalīšanos kādā no pirmajiem četriem regulārās sezonas mačiem.
2010. gada 7. septembris, 16:52

Telkvists dosies ar „Dinamo” izbraukumā. Holts jūtas, ka pārstāv Latviju

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" zviedru vārtsargs Mikaēls Telkvists dosies vienībai līdzi pirmajā izbraukuma sērijā, bet viņa spēlēšana ir neskaidra, sarunā atklāja pats sportists.

­"Komandas vadība­ izlēma, ka man jābrauc līdzi pirmajā izbraucienā, bet nezinu, vai piedalīšos kādā no spēlēm," atzina zviedrs. "Grūti pateikt, kad varēšu spēlēt, bet ceru, ka pēc iespējas ātrāk, jo svarīgi ir sezonas sākumā iespēlēties." Kā ziņots, Telkvists piektdien notikušajā pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar "Liepājas metalurga" komandu guva potītes savainojumu. Sākotnēji tika prognozēts, ka viņš nevarēs spēlēt piecas līdz desmit dienas.

Pirmo jaunās sezonas spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, kad izbraukumā spēkosies ar Sanktpēterburgas SKA komandu. Pēc tam "Dinamo" dosies izbraukumā uz Sibīriju un Tālajiem Austrumiem, tiekoties ar Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" komandu (11.septembris), Georgija Pujaca Novosibirskas "Sibirj" vienību (13.septembris) un Habarovskas "Amur" komandu, kurā šosezon spēlēs Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis (15.septembris).

Līdz ar to paredzams, ka pirmajos mačos "Dinamo" komandas pamatvārtsargs būs amerikānis Kriss Holts, kuru nepieciešamības gadījumā aizvietos Edgars Lūsiņš. "Esmu gatavs pacīnīties par pirmā vārtsarga pozīciju. Nemēģināšu izšķiest laiku un pierādīšu, ka esmu pirmā vārtsarga vērts," teica Holts. "Pašlaik ir laba izdevība, jo Telkvistam ir savainojums."

Pirmo maču savu skatītāju priekšā komanda aizvadīs 19. septembrī "Arēnā Rīga", sacenšoties ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars", kuru rindās spēlēs slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja tieši Rīgas "Dinamo". Savukārt 6. oktobrī "Dinamo" Rīgā spēkosies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Fīniksas "Coyotes". "Spēlē ar "Coyotes" nevis mums būs grūti, bet viņiem, jo pretinieki brauks pie mums un spēlēs uz mūsu laukuma pēc mūsu noteikumiem, pie mūsu skatītājiem. Tāpēc es lieku likmi uz to, ka "Dinamo" uzvarēs šajā spēlē," par nākamajā mēnesī gaidāmo maču teica Holts. "Spēlēt "Dinamo" ir tas pats, kas pārstāvēt Latviju, jo, ja tu neuzvari, tad zaudē arī visa valsts. Centīsimies katru reizi atdot maksimālo."

Kā ziņots, gatavojoties jaunajai sezonai, "Dinamo" komanda kopumā aizvadīja 11 oficiālas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus. Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

LETA/Foto: LETA