Futbols
2010. gada 8. septembris, 15:19

Dānijas futbola leģenda Laudrups ārstējas no vēža

Jauns.lv

Bijušais Glāzgovas "Rangers" un Londonas "Chelsea" dāņu futbolists Braiens Laudrups atklāja, ka viņš pašlaik ārstējas no vēža.

Laudrups savu spēlētāja karjeru beidza pirms desmit gadiem un pēc tam veiksmīgi kļuva par komentētāju Dānijas televīzijā.

41 gadu vecais Laudrups kopā ar Glāzgovas "Rangers" Skotija premjerlīgā kļuva par trīskārtēju čempionu, bet tagad viņam ir atklāts limfu vēzis vieglā formā un sākta ārstēšana. "Es esmu šokēts par diagnozi, un es saprotu, ka tā būs grūta cīņa, bet es šo cīņu uzvarēšu," televīzijas kanālam "TV3" teica Laudrups. "Par laimi, esmu saņēmis optimistiskas ziņas no ārstiem, kas iepriecina mani."

Futbolists, kurš savas karjeras laikā spēlēja arī tādās komandās kā "Minhenes Bayer", Florences "Fiorentina" un Amsterdamas "Ajax", atklāja, ka ārstēšanas procesam atdos visas pūles. "Tagad visu savu enerģiju veltīšu tam, lai pārvarētu šoku un vēlos pavadīt laiku kopā ar ģimeni un tuvākajiem cilvēkiem, lai varam turpināt dzīvot normālu dzīvi pēc diagnozes uzzināšanas," paskaidroja dānis.

Laudrups palīdzēja savai valstsvienībai negaidīti uzvarēt 1992. gada Eiropas čempionāta un tikt līdz ceturtdaļfinālam 1998. gada Pasaules kausa izcīņā.

Viņš tika nosaukts par Dānijas labāko futbolistu četras reizes un leģendārais Pele nosauca Braienu Laudrupu un viņa brāli Mikaelu nosauca kā vienus no visu laiku 125 labākajiem futbolistiem pasaule. Braiens Laudrups ir Dānijas izlasē piedalījās 82 spēles un guva 21 vārtus.

LETA