Znaroka un Vītoliņa "Dinamo" KHL atklāšanas spēlē pieveic Hosu un čempionus
Oļegs Znaroks var būt gandarīts par sezonas sākumu, jo ir izdevies pieveikt divkārtējos KHL čempionus.
2010. gada 8. septembris, 22:35

Znaroka un Vītoliņa "Dinamo" KHL atklāšanas spēlē pieveic Hosu un čempionus

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas atklāšanas spēlē trešdien Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais klubs Maskavas "Dinamo" izbraukumā ar 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) pieveica pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējus Kazaņas "Ak Bars".

Šajā mačā "Dinamo" labā vārtus guva Mihails Balandins, Jurajs Koļniks un Dominiks Granjaks, bet "Ak Bars" rindās vienīgo precīzo metienu izpildīja Janne Pesonens, kuram rezultatīvi piespēlēja slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo". "Dinamo" vārtsargs Maikls Gārnets atvairīja 33 no 34 pretinieku metieniem, bet viņa kolēģis Petri Vehanens "Ak Bars" vārtos tika galā ar 29 no 32 sāncenšu metieniem.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālā "Ak Bars" sērijā ar 4-3 pieveica Balašihas MVD, kuru arī vadīja Znaroks un Vītoliņš. Kā zināms, pēc aizvadītās sezonas MVD apvienojās ar Maskavas "Dinamo".

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pirmo spēli aizvadīs ceturtdien izbraukumā ar Sanktpēterburgas SKA komandu. Pēc tam "Dinamo" dosies izbraukumā uz Sibīriju un Tālajiem Austrumiem, tiekoties ar Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" komandu (11. septembris), Georgija Pujaca Novosibirskas "Sibirj" vienību (13.  septembris) un Habarovskas "Amur" komandu, kurā šosezon spēlēs Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis (15. septembris). Savukārt pirmo mājas spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 19. septembrī, kad "Arēnā Rīga" viesosies "Ak Bars".

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

LETA/Foto: LETA