Hokejs
2010. gada 16. septembris, 23:19

Nākamgad Rīgā risināsies pasaules U-18 čempionāts hokejā B divīzijā

Jauns.lv

Nākamgad Rīgā risināsies pasaules čempionāts hokejā U-18 vecuma grupā B divīzijā, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Turnīrs notiks no 10. līdz 16.aprīlim. A apakšgrupā kopā ar Latvijas U-18 izlasi par vienīgo ceļazīmi uz augstāko divīziju cīnīsies Ungārijas, Kazahstānas, Lielbritānijas un Itālijas valstsvienības. Savukārt šīs pašas divīzijas B apakšgrupas turnīrs notiks Slovēnijas pilsētā Mariborā. Tajā spēlēs Baltkrievijas, Dānijas, Polijas, Francijas, Slovēnijas un Korejas komandas.

Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātu B divīzijā aizvadīs no 11. līdz 16. aprīlim Vācijas pilsētā Ravensburgā. Latvijas pretinieces būs Japānas, Ķīnas, Vācijas, Norvēģijas un Austrijas valstsvienības. Savukārt pasaules U-20 čempionāts B divīzijā notiks no šī gada 13. līdz 19.decembrim Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā. Latvijas hokejisti cīnīsies pret Baltkrievijas, Itālijas, Ukrainas, Japānas un Lielbritānijas vienaudžiem.

Tikmēr pasaules U-20 čempionāts augstākajā divīzijā risināsies no 26.decembra līdz 5.janvārim ASV pilsētās Bufalo un Naiagarā.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase nākamā gada pasaules čempionātā, kas notiks Slovākijā, spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus šī gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā. Pirmajā mačā Latvijas izlase 30. aprīlī tiksies ar Čehiju, ar Somiju Latvijas izlase spēlēs 2.maijā, savukārt mačs ar Dāniju paredzēts 4. maijā.

Kā ziņots, Latvijas izlase savas apakšgrupu turnīra spēles aizvadīs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. Vēl Bratislavā notiks arī A apakšgrupas spēles ar Krievijas, Slovākijas, Vācijas un Slovēnijas piedalīšanos. Pārējo divu apakšgrupu spēles notiks Košicē - B grupā spēlēs Kanāda, Šveice, Baltkrievija un Francija, bet C grupā cīnīsies Zviedrija, ASV, Norvēģija un Austrija. Pasaules hokeja čempionāts Slovākijā notiks pirmo reizi.

Kā ziņots, šī gada pasaules čempionātu Latvijas izlase noslēdza 11. vietā.

LETA