Basketbols
2010. gada 3. oktobris, 21:47

"VEF Rīga" viesos pieveic spēcīgo BK "Šiauliai"

Jauns.lv

Uzvaru "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas mačā svētdien izcīnīja Latvijas klubs "VEF Rīga", kas izbraukumā ar rezultātu 76:65 (18:15, 19:19, 20:14, 19:17) pieveica Lietuvas komandu "Šiauliai".

"VEF Rīga" rindās labu spēli aizvadīja baltkrievu centra spēlētājs Artjoms Parahovskis, kurš guva 25 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Dairis Bertāns izcēlās ar 20 punktiem, bet Kaspars Bērziņš pretinieku grozā sameta 12 punktus, kā arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

Savukārt "Šiauliai" labā 28 punktus guva Darjus Gvezdausks, bet Vītauts Sarakausks izcēlās ar 17 punktiem.

Pirmajā puslaikā ritēja līdzīga cīņa, taču ar nelielu "Šiauliai" komandas pārsvaru, kas vienu brīdi pat atradās vadībā ar astoņu punktu pārsvaru, tomēr "VEF Rīga" jau līdz puslaika beigām bija pārņēmusi vadību ar 37:34. Trešajā ceturtdaļā Latvijas klubs pakāpeniski palielināja pārsvaru, kas pirms pēdējām desmit minūtēm sasniedza deviņus punktus (57:48), bet ceturtajā ceturtdaļā "Šiauliai" nespēja izrādīt pienācīgu pretestību, līdz ar to "VEF Rīga" nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru.

Kā ziņots, vairāki "VEF Rīga" komandas basketbolisti vēl sestdien palīdzēja "VEF Juniors" vienībai Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas atklāšanas mačā pārspēt "Ventspils" komandu. Šī abām komandām bija otrā spēle jaunās sezonas BBL čempionātā. "VEF Rīga" pirmajā mačā ar 59:44 pārspēja "Valmiera" komandu, bet "Šiauliai" ar 79:74 pārspēja Ķēdaiņu "Ņevežis" komandu.

Kā ziņots, BBL elites divīzijā šosezon regulārajā čempionātā sacenšas 12 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru. Sešas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kur tām pievienosies Lietuvas spēcīgākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris". Aizvadītajā BBL elites divīzijas turnīrā pēc viena gada pārtraukuma atkal triumfēja "Žalgiris", kas finālmačā ar 73:66 pieveica "Lietuvos rytas" vienību. Turnīra līdzšinējos sešos pastāvēšanas gados visas reizes finālā tikušas "Lietuvos rytas" un "Žalgiris", un katra komanda ir triumfējusi pa trīs reizēm. Savukārt Latvijas komandas trīs reizes spējušas ierindoties trešajā vietā, kad 2007. un 2010.gadā to paveica "Ventspils" komanda, bet 2008.gadā - "ASK Rīga".

LETA