Citi sporta veidi

Lemetrs atzīts par Eiropas gada labāko vieglatlētu

Jauns.lv

Par aizvadītā gada Eiropas labāko vieglatlētu otrdien atzīts trīskārtējais Eiropas čempions, Francijas sprinteris Kristofs Lemetrs.

Lemetrs atzīts par Eiropas gada labāko vieglatlētu...

Pirms 12 mēnešiem Lemetrs Eiropas Vieglatlētikas asociācijas vērtējumā tika atzīts par uzlecošo zvaigzni, bet šosezon viņš startēja pat negaidīti veiksmīgi.

Kā ziņots, 20 gadus vecais sportists Eiropas čempionātā uzvarēja 100 un 200 metru sprintā, kā arī 4x100 metru stafetē. Viņam pieder arī šī gada labākie rezultāti Eiropā 100 un 200 metru sprintā. Lemetrs šogad kļuva par pirmo balto sportistu, kurš 100 metru sprintu veicis ātrāk par desmit sekundēm - 9,97 sekundes.

Otro gadu pēc kārtas otro vietu aptaujā ieņēma norvēģu šķēpmetējs Andrēass Tūrkildsens, bet trešais palika garo distanču skrējējs Mo Farahs no Lielbritānijas.

Balsojuma rezultātus nosaka līdzjutēju, žurnālistu, Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) pārstāvju un ekspertu balsojums.

Iepriekš par Eiropas uzlecošajām gada zvaigznēm tika atzīts Francijas trīssoļlēcējs Tedijs Tamgo un Horvātijas diska metēja Sandra Perkoviča. Vēl šonedēļ tiks nosaukta Eiropas labākā vieglatlēte.

Visi sportisti savas balvas saņems 16. oktobrī Belgradā.

LETA

Tēmas