Japānas „Grand Prix” ātrākais Sebastjans Fetels
Citi sporta veidi
2010. gada 10. oktobris, 14:26

Japānas „Grand Prix” ātrākais Sebastjans Fetels

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) 16.posmā - Japānas "Grand Prix" - svētdien triumfēja "Red Bull" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas.

Aiz Fetela šajās sacīkstēs ierindojās viņa komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas un "Ferrari" spāņu pilots Fernando Alonso. Uzreiz aiz pirmā trijnieka palika abi "McLaren-Mercedes" komandas piloti Džensons Batons un Lūiss Hamiltons, kurš bija izstājies iepriekšējos divos posmos, sesto vietu izcīnīja vācietis Mihaels Šūmahers ("Mercedes GP"), bet vēl pie punktiem tika arī japānis Kamui Kobajaši, vācietis Niks Haidfelds (abi "Sauber"), brazīlis Rubenss Barikello un šveicietis Sebastjēns Buemī ("Toro Rosso").

Pirms tam svētdien notika kvalifikācijas sacensības, kas sestdien tika atceltas spēcīgā lietus dēļ. Arī kvalifikācijā ātrākie bija abi "Red Bull" piloti Fetels un Vēbers, bet trešo vietu izcīnīja Hamiltons, kurš ātrumkārbas nomaiņas dēļ saņēma piecu starta vietu sodu. Līdz ar to no trešās pozīcijas startēja "Renault" poļu pilots Roberts Kubica, kurš gan jau sacīkstes sākumā izstājās.

Kā ziņots, šī bija pirmā reize kopš 2004. gada, F-1 kvalifikācijas sacensības tika pārceltas uz svētdienu, turklāt arī toreiz tās notika Japānā.

Čempionāta kopvērtējumā trīs posmus pirms sezonas beigām līderpozīciju ar 220 punktiem saglabāja Vēbers, bet otro vietu tagad ar 206 punktiem dala Alonso un Fetels. Hamiltons ar 192 punktiem atkrita jau uz ceturto vietu, bet vēl pa trijiem punktiem mazāk ir Batonam. Konstruktoru kausa izcīņā pirmajā vietā ar 426 punktiem nostiprinājās "Red Bull", kura par 45 punktiem apsteidz "McLaren-Mercedes". Tikmēr trešajā vietā esošajai "Ferrari" ir 334 punkti.

LETA/Foto: AFP