2010. gada 13. oktobris, 18:13

HK "Rīga" pārtrauc divu zaudējumu sēriju MHL čempionātā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" trešdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveica Novokuzņeckas "Kuzņeckije medvedi" vienību.

Šajā mačā uzvarētājiem vārtus guva Miks Indrašis un Raimonds Vilkoits.

Jau spēles trešajā minūtē "Rīga" palika mazākumā, tomēr "Kuzņeckije medvedi" vairākumu nespēja izmantot. Pirmajā trešdaļā kopumā ritēja līdzīga cīņa, bet divas minūtes pirms trešdaļas beigām mājiniekiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču "Rīga" to nerealizēja un pirmajā trešdaļā rezultāts netika atklāts. Otrās trešdaļas pirmajās minūtēs komandas apmainījās ar noraidījumiem un "Rīga" izmantoja savu izdevību vairākumā, kad Aleksandra Galkina metienu no zilās līnijas vārtu priekšā pielaboja Indrašis, atklājot mača rezultātu. Turpinājumā ritēja līdzīga spēkošanās un abām komandām bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču veiksme šoreiz bija mājinieku sabiedrotā, kad 28 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Vilkoits pēc labas Jura Upīša piespēles dubultoja "Rīga" pārsvaru - 2:0. Trešajā trešdaļā turpinājās līdzīga cīņa, tomēr tā ritēja ar nelielu "Rīga" pārsvaru. Mača pēdējās 20 minūtes bija bagātas ar noradījumiem abu komandu izpildījumā, tomēr līdz spēles beigām rezultāts vairs nemainījās.

Pēc šīs spēles Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā "Rīga" ar 30 punktiem 15 spēlēs saglabāja pirmo vietu, bet "Kuzņeckije medvedi" ar 12 punktiem 15 spēlēs ieņem sesto pozīciju Austrumu konferences Urālu-Sibīrijas divīzijā.

Kā ziņots, arī iepriekšējos sešus mačus "Rīga" aizvadīja savā laukumā, izcīnot divas uzvaras pamatlaikā, vienreiz zaudējot pagarinājumā un trīs mačos piekāpjoties spēles pamatlaikā. Turpinājumā "Rīga" vēl vienu maču aizvadīs savā laukumā, svētdien "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos spēkojoties ar Omskas "Omskije jastrebi" vienību. Savukārt pēc šī mača "Rīga" dosies trīs izbraukuma spēļu sērijā.

Jau vēstīts, ka "Rīga" mērķis ir iekļūt MHL izslēgšanas cīņās.

LETA