Futbols
2010. gada 18. oktobris, 17:07

Noslēdzies „SPORT 2000 rudens futbola izaicinājuma bērniem” lielais fināls

Jauns.lv

Svētdien, 17.oktobrī, Rīgā S/N „Arkādija” futbola laukumā norisinājās „SPORT 2000 rudens futbola izaicinājuma bērniem” lielais fināls, kasjauns.lv informēja pasākuma koordinatore Jolanta Dukure.

Sacensībās par trim galvenajām balvām piedalījās 42 projekta finālisti - visu iepriekšējo atlases posmu, kas šogad norisinājās Siguldā, Tukumā, Liepājā, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā un Rīgā, uzvarētāji.

Individuāli veicot testa uzdevumus trīs vecumu grupu ietvaros, jaunie futbolisti sacentās piecos futbola spēles elementos - bumbas vadīšanā, sitienos pa vārtiem, bumbas žonglēšanā, skriešanā ar bumbu, kā arī īpašajā futbola „kombinācijā”. Posma noslēgumā norisinājās futbola spēle katrā vecuma grupā, tomēr arī šoreiz uzsvars labāko noskaidrošanā tika likts uz individuālajām dalībnieku prasmēm un iemaņām. Jāatzīmē, ka uzdevumu vērtēšanā aktīvi iesaistījās arī FK „Valmiera” galvenais treneris Gatis Ērglis un FK „Valmiera” vārtsargs Ingus Ķirsis.

Visi lielā fināla dalībnieki saņēma pārsteiguma balvas no „Sport2000” un „adidas”, taču spraigā un aizraujošā sacensībā kopvērtējumā par uzvarētājiem kļuva : A grupā(1996. -1997. dz.g.) - Vitālijs Vavilovs no Rēzeknes SK”Blāzma”, B grupā(1998. -2000.dz. g.) - Roberts Uldriķis no Rīgas  JDFS”Alberts”, C grupā (2001. -2003. dz.g.) - Tomass Riekstiņš no Valmieras BJSS, tādējādi iegūstot sadarbības līgumu ar „Sport2000” un ”Adidas”, kas sevī ietver futbola apavu un apģērbu nodrošinājumu uz vienu gadu. Savukārt līdzjutējiem domātajos uzdevumos aktīvi iesaistījās jauno futbolistu vecāki, kuri pasākuma norises laikā veicot dažādus uzdevumus ar bumbu tika pie veicināšanas balviņām. Jāatzīmē, ka organizatori lielā fināla dalībniekiem sniedza lielisku iespēju iepazīties un izmēģināt jaunos „F50 adizero” futbola apavus, kurus ar lielu interesi jaunie futbolisti  arī izmantoja darbojoties  laukumā.

Futbolu, kā spēli bez laukuma, komandām un „goliem” pasākuma ietvaros visiem klātesošajiem ar saviem demonstrējumiem prezentēja futbola frīstaila meistari Edgars un Valters.

Pasākumu rīkoja Sia „L.A.Metro” veikali „Sport2000” sadarbībā ar SIA „adidas Baltics” un Latvijas Futbola federāciju.

kasjauns.lv