2010. gada 1. novembris, 18:49

HK "Rīgai" piektā uzvara pēc kārtas MHL čempionātā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" pirmdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) izbraukumā pieveica Orenburgas "Belije tigri" vienību, tiekot pie piektās uzvaras pēc kārtas.

Šajā mačā divus vārtus guva Edgars Lipsbergs, kuram arī viena rezultatīva piespēle, bet pa vieniem Raimonds Vilkoits, Mārtiņš Jakovļevs un Miks Indrašis. Pie trīs rezultativitātes punktiem (visiem par piespēlēm) tika arī krievu leģionārs Vitālijs Karamnovs, kurš šosezon sešus mačus ir aizvadījis arī Rīgas "Dinamo" sastāvā. Savukārt "Belije tigri" hokejisti goda vārtus guva nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms cīņas beigām. Mājiniekiem reāla iespēja atklāt rezultātu bija vēl nedaudz agrāk, tomēr 50.minūtē Artjoms Sursovs nespēja realizēt soda metienu.

Šis ir jauns "Rīga" komandas rekords, jo iepriekš tā ne reizi nebija izcīnījusi vairāk par četrām uzvarām.

Pēc šīs cīņas "Rīga" Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā ar 42 punktiem 19 spēlēs joprojām ieņem pirmo vietu, bet "Belije tigri" ar 31 punktu 20 spēlēs atkrita uz ceturto vietu Austrumu konferences Pievolgas divīzijā.

Kā ziņots, izbraukuma sērijas pirmajā spēlē ceturtdien "Rīga", pateicoties trīs Vitālija Karamnova gūtajiem vārtiem, ar 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) uzvarēja Toljati "Ladja" vienību, bet sestdien ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Ufas "Tolpar" vienību. Savukārt "Belije tigri" hokejistiem zaudējums "Rīga" komandai ir ceturtais pēc kārtas, turklāt visas šīs spēles aizvadītas savā laukumā.

Šī bija abu komandu pirmā un vienīgā tikšanās reizē šajā sezonā.

Tagad "Rīga" hokejisti atgriezīsies Latvijā. Komanda ceturtdien un piektdien Piņķos aizvadīs divas spēles ar Baltkrievijas klubu Minskas "Minskije zubri", kas ir vieni no sīvākajiem konkurentiem cīņā par pirmo vietu divīzijā. Savukārt pēc tam "Rīga" dosies astoņas spēles garā un divas nedēļas ilgā izbraukuma sērijā.

LETA