„Barcelona” vārtsargs „izslēdz” pretinieku un nesaņem par to sodu
Futbols
2010. gada 4. novembrī, 13:07

„Barcelona” vārtsargs „izslēdz” pretinieku un nesaņem par to sodu

Jauns.lv

Nepatīkams atgadījums notika Čempionu līgas 2. novembra spēlē starp spāņu superklubu FC „Barcelona” un sīksto dāņu komandu FC „Copenhagen”.

„Barcelona” vārtsargs „izslēdz” pretinieku un nesa...
„Barcelona” vārtsargu Viktora Valdesa (pa labi) un Hosē Manuela Pinto visatļautība rada aizdomas par superklubu lobēšanu no FIFA puses.
„Barcelona” vārtsargu Viktora Valdesa (pa labi) un Hosē Manuela Pinto visatļautība rada aizdomas par superklubu lobēšanu no FIFA puses.

Čempionu līgas D apakšgrupas līderu cīņa noslēdzās ar rezultātu 1:1. Spāņu klubam vārtus 31. minūtē guva viens no planētas labākajiem futbolistiem Lionels Mesi, bet jau minūti vēlāk Klaudemirs rezultātu izlīdzināja. Šī mača sākumā notika arī viens ļoti nepatīkams un nedaudz neizprotams atgadījums. Brīdī, kad viens no „Copenhagen” uzbrukuma līderiem senegālietis Dame N’Doje centās netālu no pretinieku soda laukuma uztvert partnera piespēli, pret viņu ļoti rupji nospēlēja „Barcelona” un Spānijas izlases vārtsargs Viktors Valdess, kurš, cenšoties atsist bumbu, ar kāju trāpīja dāņu komandas futbolistam pa galvu. N’Doje tūlīt uz vietas zaudēja samaņu, un viņam klāt piesteidzās pieredzējušās dāņu futbolists Jespers Gronkjērs, kurš neļāva talantīgajam uzbrucējam aizrīties ar paša mēli. Dīvainākais visā notikušajā bija tas, ka šajā epizodē mača tiesnesis nefiksēja noteikumu pārkāpumu, nerunājot nemaz par dzelteno vai sarkano kartīti, kura šajā situācijā būtu likumsakarīga. Pēc futbola noteikumiem vārtsargs ir neaizskarams tikai savā laukumā (pat ne visā soda laukumā), un viņam nav nekādu tiesību ar kāju mēģināt atsist bumbu, kuru pretinieku futbolists cenšas „uzņemt” ar galvu.

Viktora Valdes rupjība pret Dame N’Doje – video:

Interesanti, ka šī nav vienīgā „Barcelona” vārtsargu mistiskā izdarība mačos ar FC „Copenhagen”. Pirms divām nedēļām notikušajā abu komandu iepriekšējā  tikšanās reizē, kurā ar 2:0 pārāks bija spāņu futbola grands, „Barcelona” rezerves vārtsargs Hosē Manuels Pinto, redzot, ka uz viņa vārtiem var iznākt izgājiens viens pret vienu, atdarināja tiesneša svilpi, ka esot fiksēts aizmugures stāvoklis. Dāņu kluba uzbrucējs Santīns apstājās un bumba jau bija pie „Barca” aizsargiem. Pinto pēc notikušā izskatījās ļoti apmierināts ar savu „joku”. Jāpiebilst, ka vārtsargs par šādu gājienu saņēma divu spēļu diskvalifikāciju, kas gan FC „Copenhagen” īpaši neapmierināja, jo strīdīgajā epizodē rezultāts bija 0:1 un viņiem bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu.

Hosē Manuels Pinto piemāna Sesaru Santīnu

Pēc aizvadītajiem četriem mačiem Čempionu līgas D apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar astoņiem punktiem ir „Barcelona”, par vienu mazāk ir „Copenhagen”, Krievijas čempione Kazaņas „Rubin” ir tikusi pie trim punktiem, bet grieķu „Panathinaikos” pie diviem.

kasjauns.lv/Foto: AFP