Citi sporta veidi

Miņinam/Dambim septītā vieta Eiropas kausa sacensību otrajā dienā

Jauns.lv

Latvijas vadošais bobsleja pilots Jānis Miņins pārī ar Intaru Dambi ceturtdien izcīnīja septīto vietu Eiropas kausa pirmā posma, kas notiek Austrijas trasē Īglsā, otrajās sacensībās divniekiem.

Miņinam/Dambim septītā vieta Eiropas kausa sacensī...

Miņins un Dambis braucienos uzrādīja attiecīgi septīto un sesto laiku, divu braucienu summā uzvarētāja Jirgena Loakera ekipāžai no Austrijas zaudējot 0,54 sekundes.

Kā ziņots, trešdien notikušajās pirmajās sacensībās Miņins pārī ar savu pamatstūmēju Daumantu Dreiškenu izcīnīja dalītu trešo vietu. Otrajās sacensībās Dreiškenu aizstāja Dambis, lai stūmēji vienmērīgi sadalītu spēkus pirms nedēļas nogalē plānotajām četrinieku sacensībām. Tāpat šajās sacensībās Miņins izmēģināja jaunu slieču komplektu.

11.vietu izcīnīja Edgars Maskalāns pārī ar Raivi Broku. Sportisti braucienos uzrādīja attiecīgi desmito un 11.labāko laiku, summā Loakera ekipāžai zaudējot 0,89 sekundes. Tikmēr bijušais stūmējs Oskars Melbārdis pārī ar Mihailu Arhipovu šoreiz braucienos ieņēma 15. un devīto vietu, kas summā deva 13.vietu. Šī ekipāža Loakeram zaudēja 1,17 sekundes.

Savukārt ceturtā Latvijas ekipāža Uģis Žaļims un Raivis Zīrups braucienos sasniedza 20. un 17.vietu, kas summā deva 19.pozīciju, 1,84 sekundes aiz Loakera ekipāžas. Žaļims tikai par 0,01 sekundi pirmajā braucienā apsteidza 21.vietā palikušo Lielbritānijas sportista Lemina Dīna ekipāžu, kas nekvalificējās otrajam braucienam. Kopā sacensības uzsāka 49 ekipāžas.

Kā ziņots, trešdien Melbārdis/Arhipovs izcīnīja desmito vietu, Maskalāns/Broks palika 13.vietā, bet Žaļims/Zīrups ieņēma 15.vietu. Sestdien un svētdien sacīkstes veiks četrinieki, kurās startēs arī Miņina, Melbārža un Maskalāna ekipāžas.

Kā ziņots, finansiālu problēmu dēļ Latvijas ekipāžas nepiedalīsies pirmajos četros Pasaules kausa posmos, kas risināsies Ziemeļamerikā, tāpēc startēs Eiropas kausa posmos.

LETA