Miņina četriniekam trešā uzvara Eiropas kausā, Maskalāns trešais
Citi sporta veidi

Miņina četriniekam trešā uzvara Eiropas kausā, Maskalāns trešais

Jauns.lv

Latvijas vadošā bobsleja četrinieku ekipāža ar pilotu Jāni Miņinu svētdien Čezānas trasē Itālijā Eiropas kausa izcīņas otrā posma sacensībās tika jau pie trešās uzvaras šajā sezonā, kamēr Edgaram Maskalānam šoreiz trešā vieta.

Miņina četriniekam trešā uzvara Eiropas kausā, Mas...

­

Jāņa Miņina pilotētais četrinieks turpina dominēt Eiropas kausā.
Jāņa Miņina pilotētais četrinieks turpina dominēt Eiropas kausā.

Jānis Miņins trasē devās ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Mihailu Arhipovu un Intaru Dambi, abos braucienos uzrādot labāko rezultātu un kopvērtējumā par 0,14 sekundēm apsteidzot otrās vietas īpašnieku Krievijas pilotu Ņikitu Zaharovu un viņa bobsleja ekipāžu.

Savukārt ilggadējais Latvijas otrais pilots Edgars Maskalāns, kurš startēja kopā ar stūmējiem Raivi Broku, Uģi Žaļimu un Jāni Strengu, abos braucienos uzrādīja trešo labāko rezultātu, uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājoties arī sacensību kopvērtējumā. Miņinam Maskalāns zaudēja 0,65 sekundes. Tikmēr 14. vietu sacensībās izcīnīja bijušais stūmējs Oskars Melbārdis ar Kristapu Kalniņu, Helviju Lūsi un Raivi Zīrupu. Melbārža ekipāža braucienos sasniedza attiecīgi 15. un 13. vietu, divu braucienu summā Miņinam zaudējot 2,21 sekundi.

Uz starta pavisam stājās 22 ekipāžas.

Pirmajā posmā, kas pagājušajā nedēļas nogalē risinājās Īglsā, Austrijā, Miņina ekipāža uzvarēja abās aizvadītajās četrinieku sacensībās. Savukārt šajā posmā četriniekiem jāpiedalās tikai vienās sacensībās.

Kā ziņots, Čezānas trasē aizvadītajās divās divnieku sacensībās trešdien un ceturtdien Miņina ekipāžas izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu, bet Maskalāns finišēja attiecīgi ceturtajā un devītajā pozīcijā.