Artjoms Rudņevs gūst vārtus un izsit "Juventus" no Eiropas līgas
Futbols
2010. gada 2. decembris, 00:43

Artjoms Rudņevs gūst vārtus un izsit "Juventus" no Eiropas līgas

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš pārstāv Polijas klubu Poznaņas „Lech” guva vārtus Eiropas līgas mačā pret titulēto itāļu klubu Turīnas „Juventus”, palīdzot savā laukumā izcīnīt neizšķirtu 1:1.

Šis mačs Poznaņā sniegainos laika apstākļos noslēdzās ar rezultātu 1:1 (1:0), kas "Lech" komandai jau kārtu pirms apakšgrupu turnīra beigām garantēja vietu sacensību 1/16 finālā.

Rezultātu cīņas 12. minūtē pēc stūra sitiena atklāja tieši Rudņevs, kurš spēlēja līdz 61. minūtei, izceļoties ar vēl vairākiem bīstamiem momentiem, bet pēc tam tika nomainīts. 84. minūtē "Juventus" futbolists Vinčenco Jakvinta panāca izlīdzinājumu un ar rezultātu 1:1 mačs arī noslēdzās.

Ja spēles sākumā vēl nesniga pārāk aktīvi, tad pēc Rudņeva vārtu guvuma laika apstākļi kļuva arvien ziemīgāki, kas otrajā puslaikā spēles tiesnesim lika nomainīt balto bumbu pret oranžo.

Līdz ar šo vārtu guvumu, Rudņevs kopā ar vēl septiņiem futbolistiem ar četriem raidījumiem dala otro vietu Eiropas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Līderis ar pieciem precīziem raidījumiem ir Prāgas "Sparta" uzbrucējs Vilfŗids Bonijs.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā cīņā Rudņevs Turīnā guva trīs vārtus, palīdzot "Lech" izcīnīt neizšķirtu ar 3:3, piedevām, trešos vārtus ar elegantu tālsitienu gūstot vien mača papildlaikā.

Otrajā grupas mačā Anglijas klubs Mančestras "City" ar 3:0 (1:0) savā laukumā pieveica Austrijas komandu Zalcburgas "Red Bull". Divus vārtus guva Mario Balotelli, bet ar vienu precīzu sitienu izcēlās Adams Džonsons.

Līdz ar to kārtu pirms grupu turnīra beigām A apakšgrupā desmit punkti ir "City" komandas kontā, bet "Lech" vienība tikusi pie astoņiem punktiem un šīs abas vienības garantēja vietu 1/16 finālā. Tām ar pieciem punktiem seko "Juventus" (Itālijas klubam nav nevienas uzvaras, līdz ar to vienāda punktu skaita gadījumā ar "Lech" viņiem nav izredžu viņus apsteigt, jo Polijas klubam jau ir divi panākumi), bet "Red Bull" futbolisti tikuši pie diviem punktiem.

Artjoma Rudņeva vārtu guvums - video:

kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP