Citi sporta veidi
2010. gada 8. decembris, 19:18

Latvijas bobslejistiem piektā un sestā vieta Eiropas kausa posmā divniekiem

Jauns.lv

Latvijas bobsleja ekipāža Edgars Maskalāns un Raivis Broks trešdien izcīnīja piekto vietu Eiropas kausa trešā posma pirmajās divnieku sacensībās.

Latvijas otrā ekipāža pirmajā braucienā ieņēma piekto vietu, bet otrajā braucienā uzrādītais trešais rezultāts neļāva kopvērtējumā pakāpties augstāk.

Divu braucienu summā Maskalāns un Broks no sacensībās uzvarējušā pazīstamā šveicieša Beāta Hefti ekipāžas atpalika par 0,80 sekundēm. Savukārt no trešo vietu izcīnījušā vācieša Olivera Harasa ekipāžas Maskalāns/Broks atpalika par 0,08 sekundēm. Tikmēr vienu pozīciju zemāk - sestajā vietā - palika Latvijas vadošā bobsleja ekipāža Jānis Miņins un Daumants Dreiškens, kas braucienos sasniedza attiecīgi sesto un ceturto rezultātu. No Hefti Miņina ekipāža atpalika par 0,86 sekundēm. Trešā Latvijas ekipāža Oskars Melbārdis un Intars Dambis abos braucienos sasniedza devītos rezultātus, bet summā ierindojās astotajā vietā, 1,20 sekundes aiz Hefti. Tikmēr otro reizi šosezon starp labākajām 20 ekipāžām neiekļuva Uģa Žaļima un Raivja Zīrupa ekipāža, kas ieņēma 30. vietu un otrajam braucienam nekvalificējās. Pirmajā braucienā Žaļims un Zīrups Hefti ekipāžai zaudēja 2,43 sekundes.

Uz starta pavisam stājās 39 ekipāžas.

Ceturtdien notiks vēl vienas divnieku sacensības, bet nedēļas nogalē trasē dosies četrinieki.

Pirmajā posmā, kas novembrī risinājās Īglsā, Austrijā, Miņina ekipāža uzvarēja abās četrinieku sacensībās. Savukārt otrajā posmā, kas notika Čezānā, Itālijā Miņina ekipāža uz goda pjedestāla stājās gan abās divnieku, gan vienīgajās četrinieku sacensībās, savukārt Maskalānam labākais rezultāts bija trešā vieta starp četriniekiem.

Kā ziņots, finansiālu problēmu dēļ Latvijas ekipāžas nepiedalīsies pirmajos četros Pasaules kausa posmos, kas risināsies Ziemeļamerikā, tāpēc startēs Eiropas kausa posmos.

LETA