Oskars Bārtulis sestdien varētu piedalīties NHL mačā
Hokejs

Oskars Bārtulis sestdien varētu piedalīties NHL mačā

Jauns.lv

Oskars Bārtulis ceturtdien papildu treniņā gatavojās vajadzības gadījumā aizstāt savainoto Filadelfijas "Flyers" aizsargu Krisu Prongeru, lai sestdien būtu gatavs pēc pusotra mēneša pārtraukuma piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

Oskars Bārtulis sestdien varētu piedalīties NHL ma...
Ļoti iespējams, ka Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis pēc pusotra mēneša pārtraukuma atkal izies laukumā NHL spēlē.
Ļoti iespējams, ka Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis pēc pusotra mēneša pārtraukuma atkal izies laukumā NHL spēlē.

"Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrens ceturtdien apstiprināja, ka Prongeram ir kājas trauma, taču viņš nepaskaidroja, vai gaidāmas izmaiņas komandas sastāvā, rakstīja "phillynews.com".

Lai gan Prongeram jau ir izdarīts rentgens, kura rezultātus klubā nekomentē, pieredzējušo aizsargu piektdien papildus konsultēs kāju traumu speciālists, un tikai pēc tam "Flyers" plāno izlemt, vai savainotajam spēlētājam nepieciešams aizstājējs.

Ziemeļamerikas medijos par pirmo kandidātu Prongera aizstāšanai uzskata Bārtuli, kurš šosezon ir aizvadījis tikai trīs NHL spēles. Pēdējā no tām bija 1. novembrī pret Karolīnas "Hurricanes", bet citās cīņās Bārtulis allaž palika nepieteiktajos rezervistos.

Sestdien Filadelfijā "Flyers" pretinieki būs Ņujorkas "Rangers" hokejisti.

Oskars Bārtulis ''Flyers'' sastāvā  nav piedalījies jau 21. spēlē pēc kārtas, nespējot iekļūt sešu spēlei piesakāmo aizsargu skaitā. Kopā Bārtulis šosezon ir aizvadījis vien trīs NHL mačus, kuros rezultativitātes punktus nav guvis, izdarījis divus metienus pa vārtiem, nopelnījis divas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1, vidēji laukumā pavadīto 13 minūšu un divu sekunžu laikā. Vienu reizi šosezon pēc abpusējas vienošanās latviešu aizsargs ir bijis nosūtīts arī uz „Flyers” fārmklubu Adirondakas „Phantoms”, kuras sastāvā nospēlējis četras spēles, atdodot vienu rezultatīvu piespēli, nopelnot divas soda minūtes, izdarot piecus metienus un sakrājot negatīvu lietderības koeficientu -4. Bārtulis fārmklubā drīkst pavadīt vien divas nedēļas sezonas laikā, ja vairāk, tad automātiski aizsargs kļūst par pieejamu ikvienai NHL komandai. Iespējams, ka jau tuvākajā laikā būs kādi interesanti jaunumi saistībā ar Latvijas izlases hokejistu, jo viņam ir nepieciešama spēļu prakse.