Basketbols
2010. gada 31. decembris, 17:42

BK "Ventspils" bijušie pretinieki Haifas "Maccabi" atlaiž galveno treneri

Jauns.lv

Vienības sliktā snieguma dēļ Izraēlas basketbola komandas Haifas "Maccabi" vadība atlaidusi tās galveno treneri Eladu Hasinu.

Kā ziņots, "Maccabi" Eiropas Izaicinājuma kausā spēlēja vienā grupā ar Latvijas komandu "Ventspils".

Hasana vadībā "Maccabi" vietējā Izraēlas čempionātā deviņās aizvadītajās spēlēs izcīnījusi tikai divus panākumus, turnīra tabulā pašlaik ieņemot pēdējo, desmito vietu.

Savukārt Eiropas izaicinājuma kausā "Maccabi" ar trīs uzvarām sešās spēlēs B apakšgrupā ieņēma otro vietu aiz "Ventspils" basketbolistiem un nodrošināja ceļazīmi uz otro turnīra posmu. Abās "Maccabi" un "Ventspils" komandu savstarpējās spēlēs pie uzvaras tika Latvijas vienība, Haifā uzvarot ar rezultātu 86:80, bet Ventspilī tiekot pie vēl pārliecinošākas uzvaras - 99:62.

Pats Hasins atzina, ka viņš ir ļoti apbēdināts par šādu iznākumu, taču šo vājo sniegumu skaidroja ar komandas vadības neieklausīšanos viņā saistībā ar basketbolistu izvēli.

Izraēlas klubs Eiropas Izaicinājuma kausa otrajā kārtā ielozēts vienā grupā ar Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Spartak", Bulgārijas vienību Sofijas "Lukoil Academic" un citu Izraēlas komandu Natanjas "Barak".

Kā ziņots, "Lukoil Academic" komandu šosezon pārstāvēja Latvijas basketbolists Kaspars Kambala, kurš ceturtdien pārcēlās uz Turcijas klubu Izmiras "Aliaga Petkim".

Kā ziņots, basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa otrajā posmā spēlēs vienā apakšgrupā ar Portugāles klubu Lisabonas "Benfica", Zviedrijas vienību Norčēpingas "Dolphins" un Francijas komandu Denkerkas "BCM Gravelines".

LETA