Juris Štāls: "Liepājas metalurgā" ir arī citi, kas varētu spēlēt "Dinamo"
2011. gada 12. janvāris, 14:11

Juris Štāls: "Liepājas metalurgā" ir arī citi, kas varētu spēlēt "Dinamo"

Jauns.lv

Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) klubā "Liepājas metalurgs" ir ļoti saliedēts sastāvs, un spēlēšana šajā komandā uzbrucējam Jurim Štālam palikusi pozitīvā atmiņā.

Kā ziņots, Štāls svētdien tika izsaukts uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo", bet pirmdien aizvadīja otro maču šajā vienībā šosezon, palīdzot ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) pieveikt Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" vienību un pārtraukt četru zaudējumu sēriju.

"Liepājā guvu iespēju daudz spēlēt, un jebkuram hokejistam iespēja izspēlēties paceļ garastāvokli. Tagad ir arī vieglāk spēlēt "Dinamo" komandā, esmu uz daudz ko gatavs," pastāstīja Štāls.

""Liepājas metalurga" komandā ir arī citi hokejisti, kas varētu spēlēt Rīgas "Dinamo" vienībā. Vienības sastāvs ir ļoti saliedēts, tomēr vadībai ir jāskatās, ko tā vēlas redzēt savas komandas sastāvā," teica Štāls. "Liepāja man asociējas ar labām atmiņām, tomēr gribas sevi pierādīt līmeni augstāk."

Šosezon Štāls "Liepājas metalurga" sastāvā BAČ aizvadījis 19 spēles, kurās guvis 12 vārtus un izpildījis deviņas rezultatīvas piespēles. Tāpat uzbrucēja lietderības koeficients +5 ir labākais komandā. Savukārt pirmo maču KHL šosezon viņš aizvadīja oktobra beigās, kad palīdzēja Latvijas klubam pēcspēles metienos ar 4:3 Minskā pieveikt vietējo "Dinamo" vienību.

Kā ziņots, decembra beigās izskanēja runas par Štāla iespējamo pāreju uz Austrijas augstākās līgas klubu Grācas "99ers", tomēr toreiz sarunas nenoveda līdz līgumam. "Notika sarunas starp mani un klubu, tomēr vienmēr nenotiek, kā plānots, tāpēc sarunājām, ka palikšu, kur esmu," teica Štāls, neizslēdzot iespēju, ka vasarā sarunas varētu atsākties.

Kā ziņots, mačā ar Maskavas "Dinamo" komandu Štāls laukumā pavadīja sešas minūtes un 53 sekundes, tomēr jau pirmajā trešdaļā pretinieki tieši pret viņu nopelnīja divus noraidījumus. Savukārt mača izskaņā viņš tika izlaists laukumā, arī spēlējot mazākumā.

Pirmajā KHL sezonā Štāls jau spēlēja Rīgas "Dinamo", tomēr toreiz kluba un hokejista ceļi šķīrās pēc abpusējas vienošanās sezonas pirmajā pusē. Pagājušajā sezonā Štāls spēlēja Ziemeļamerikā, Internacionālās hokeja līgas (IHL) komandas Kvadsitijas "Mallards" rindās, kur regulārajā sezonā guva 26 vārtus un izdarīja tikpat rezultatīvu piespēļu. Savukārt pirms šīs sezonas viņš atkal noslēdza divvirzienu līgumu ar Rīgas "Dinamo" vienību.

Štāls Latvijas izlases sastāvā pagājušā gada maijā spēlēja arī pasaules čempionātā Vācijā, kur piedalījās četrās spēlēs un izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Čempionāta otrā posma mačā ar Zviedriju viņš gan guva pleca savainojumu un turnīrā vairs nepiedalījās.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 42 spēlēs saglabāja astoto vietu, par punktu atpaliekot no pozīciju augstāk esošā Maskavas "Spartak" kluba. Savukārt devītajā vietā esošā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība no Latvijas kluba tagad atpaliek četrus punktus, tomēr tā aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Kā ziņots, pēc 56 regulārā čempionāta spēlēm Gagarina kausa izcīņai kvalificēsies tikai astoņas spēcīgākās konferences komandas.

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders