Martinam Dukuram otrā uzvara Pasaules kausa posmos
Citi sporta veidi

Martinam Dukuram otrā uzvara Pasaules kausa posmos

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien pārliecinoši triumfēja Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā, kas risinājās Īglsas trasē Austrijā, tiekot pie otrā panākuma šosezon.

Martinam Dukuram otrā uzvara Pasaules kausa posmos...

Martina Dukura uzvara Īglsā neradīja nekādas šaubas.
Martina Dukura uzvara Īglsā neradīja nekādas šaubas.

Līdz ar to pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāts Martins Dukurs šosezon uz goda pjedestāla kāpis četros no pieciem posmiem.

Trešo vietu izcīnīja cits krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš Dukuram zaudēja 0,94 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Tretjakovs bija ceturtajā vietā, taču otrajā viņš uzrādīja dalītu otro labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties par vienu pozīciju. Tikmēr Martina vecākais brālis Tomass Dukurs pēc devītā rezultāta pirmajā braucienā, otrajā braucienā sasniedza piekto labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz astoto pozīciju. Viņš savam brālim zaudēja 1,45 sekundes.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi - pirmie četri līdz gadu mijai risinājās Ziemeļamerikā, bet nākamie četri notiek Eiropā. Savukārt pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem 24. un 25. februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.

Kā ziņots, gadu mijā Martins Dukurs tika atzīts par aizvadītā gada Latvijas labāko sportistu, bet viņa tēvs Dainis Dukurs - par labāko treneri.

LETA/Foto: AFP