Artjoms Rudņevs: Sapņu klubs ir "Barcelona", bet priecātos arī par Premjerlīgu
Futbols
2011. gada 19. janvāris, 19:14

Artjoms Rudņevs: Sapņu klubs ir "Barcelona", bet priecātos arī par Premjerlīgu

Jauns.lv

Anglijas premjerlīgas futbola klubs Londonas "Arsenal" izteicis interesi par Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva iegādi, aģentūrai PSN apstiprināja pats Polijas kluba Poznaņas "Lech" futbolists.

Kā ziņots, pēc veiksmīgā snieguma UEFA Eiropas līgā un Polijas čempionātā Rudņeva vārds saistīts ar došanos uz vairākiem Eiropā labi pazīstamiem futbola klubiem, ieskaitot "Arsenal", kā arī Itālijas A sērijas čempionāta vienībām Turīnas "Juventus" un "Udinese". "Es zinu, ka "Arsenal" pārstāvji ir redzējuši manas spēles klātienē, kā arī kontaktējušies ar manu aģentu," stāsta Rudņevs.

"Šāda pāreja būtu lielisks pavērsiens manā karjerā, jo "Arsenal" piekopj fantastisku futbolu. Mans aģents šobrīd strādā ar vairākiem potenciālajiem pircējiem. Lai arī mans sapņu klubs ir Spānijas "Barcelona", es priecātos arī par pāreju uz Anglijas premjerlīgu," ambiciozos plānus neslēpj uzlecošā Latvijas futbola zvaigzne.

Tikmēr "Udinese" komandas pārstāvji poļu portālam "sports.pl" iepriekš atzina, ka Rudņevs ir viņu redzeslokā, taču par iespējamo darījumu runāt vēl esot pāragri. Iepriekš bija izskanējušas baumas, ka "Udinese" komanda esot gatava par Rudņevu maksāt sešus miljonus eiro (4,2 miljonus latu). "Viņa pāreja šobrīd ir fantāziju līmeni. Rudņeva līmeņa spēlētāju pasaulē ir ļoti daudz. Ar savu sniegumu Eiropas līgā viņš ir izpelnījies mūsu interesi, taču tas pagaidām arī viss," portāls citēja Itālijas kluba sporta direktoru Fabrīcio Larīni.

"Lech" kluba vadība jau vairākas reizes uzsvērusi, ka par Rudņevu līdz šim nav saņemts neviens oficiāls piedāvājums.

Kā zināms, 23 gadus vecais Rudņevs slavens kļuva pēc tam, kad divās UEFA Eiropas līgas spēlēs ar pazīstamo "Juventus" un kopā izcēlās ar četriem gūtajiem vārtiem.

"Lech" pagājušā gada augusta sākumā noslēdza līgumu ar Rudņevu uz četriem gadiem.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs, pārstāvot "Zalaegerszeg" (ZTE) komandu, ar 16 gūtiem vārtiem bija otrs rezultatīvākais Ungārijas čempionāta spēlētājs.

Savukārt šosezon viņš ir starp rezultatīvākajiem Polijas čempionāta un UEFA Eiropas līgas turnīra spēlētājiem. "Lech" jau parūpējusies par iekļūšanu turnīra 1/16 finālā. Tajā Polijas vienība tiksies ar "Braga" komandu, pirmo maču aizvadot 17.februārī.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis astoņas spēles, tomēr ar precīziem sitieniem pagaidām vēl nav izcēlies.

kasjauns.lv