Māris Baldonieks: Esam sasnieguši visu, ko gribējām
Hokejs

Māris Baldonieks: Esam sasnieguši visu, ko gribējām

Jauns.lv

Latvijas izlases komanda ir sasniegusi savus mērķus, pēc pēdējā Eiropas Izaicinājuma kausa mača pret Norvēģiju atzina Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Māris Baldonieks: Esam sasnieguši visu, ko gribējā...

­

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks ir apmierināts ar valstsvienības parādīto sniegumu.
Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks ir apmierināts ar valstsvienības parādīto sniegumu.

Kā ziņots, Norvēģijā notiekošā turnīra pēdējā, trešajā spēlē Latvija ar rezultātu 5:4 (2:1, 2:2, 1:1) uzvarēja Norvēģijas izlasi, līdz ar to izcīnot pirmo vietu visā turnīrā.

"Šis bija labi noorganizēts turnīrs, norvēģi tiešām bija pacentušies. Gribu uzsvērt Latvijas Hokeja federācijas (LHF) devumu, kas spēja savākt lielisku kolektīvu šim turnīram. Kopumā esam sasnieguši visu, ko gribējām, ļāvām pierādīt jaunajiem spēlētājiem sevi starptautiskajā līmenī," Baldonieka teikto citē LHF preses dienests.

"Gan pēdējā spēlē ar norvēģiem, gan iepriekšējās spēlēs visiem spēlētājiem "dega" acis, katrs centās pierādīt sevi ar lielu atdevi. Šobrīd ir tāda laba padarīta darba sajūta. Par pēdējo spēli runājot, grūti gāja ar noraidījumiem, bet spēlētāji spēja savākties un izcīnīt uzvaru spēlē un visā turnīrā," sacīja Baldonieks.

Kā ziņots, pēc gūtās traumas pirmajā trešdaļā mačā ar Norvēģiju laukumā vairs nedevās Latvijas komandas jaunais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. "Sakarā ar Ronalda Ķēniņa nespēlēšanu spēles otrajā daļā, viņam pēc grūdiena apmalē ir stipri sasists sāns un treneris nolēma viņu pasaudzēt," piebilda Baldonieks.

Turnīra kopvērtējumā pēc šīs spēles pirmajā vietā ar sešiem punktiem trijās spēlēs ierindojās Latvija, kurai ar tikpat punktiem seko Itālijas izlase, bet trešajā pozīcijā ar pieciem punktiem ierindojās Ukraina, kamēr ceturto vietu ar vienu punktu ieņēma Norvēģija.

Kā minēts, citā sestdienas spēlē pie negaidīta panākuma turnīrā tika Itālijas izlase, kas ar 3:1 (1:0, 1:1,1:0) apspēlēja Ukrainas valstsvienību. Kā vēstīts, otrajā turnīra kārtā Latvija ar 7:1 sagrāva Itāliju, bet Ukraina ar 1:0 pēcspēles metienu sērijā pieveica Norvēģiju. Savukārt pirmās kārtas mačos Norvēģija ar 3:4 piekāpās Itālijas valstsvienībai, bet Latvija ar 1:2 atzina Ukrainas hokejistu pārākumu.

Kā zināms, Latvijas izlase uz turnīru devās ar diviem vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem.

Latvijas izlases galvenā trenera pienākumus šajā turnīrā pildīja Leonīds Beresņevs, kurš aizstāja pašreizējo komandas treneri Oļegu Znaroku, kurš nodarbināts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo".

Jau vēstīts, ka Beresņeva vadībā Latvijas U-20 hokeja izlase pagājušā gada decembrī triumfēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā un izcīnīja ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Šis turnīrs Latvijas izlasei paredzēts kā sagatavošanās posms pirms gaidāmā pasaules čempionāta, kas norisināsies Slovākijas pilsētās Bratislavā un Kosičē.

Kā zināms, Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar pasaules čempioniem Čehijas izlasi, Somiju un Dāniju.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā: vārtsargi - Ervīns Muštukovs, Edgars Lūsiņš; aizsargi - Georgijs Pujacs, Māris Jass, Jānis Andersons, Alberts Iliško, Maksims Širokovs, Sergejs Durdins, Mārtiņš Porejs, Mārtiņš Jakovļevs; uzbrucēji - Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Lauris Bajaruns, Toms Zeltiņš, Gunārs Skvorcovs, Jānis Straupe, Elviss Želubovskis, Ronalds Ķēniņš.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA

­