Citi sporta veidi
2011. gada 8. marts, 03:43

Kontadors izcīna pirmo uzvaru pēc dopinga skandāla

Jauns.lv

Trīskārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions spānis Alberto Kontadors aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja pirmo uzvaru pēc dopinga skandāla.

"Saxo Bank" komandu pārstāvošais Kontadors pirmo reizi karjerā triumfēja Mursijas daudzdienu velobraucienā (UCI kat.2.1).

Mursijas velobrauciena pēdējā, trešajā, posmā ar atsevišķu startu Kontadors par astoņām sekundēm apsteidza francūzi Žeromu Kopēlu ("Saur-Sojasun"), bet trešajā vietā finišēja Krievijas riteņbraucējs Deniss Menšovs ("Geox-TMC"), kurš Kontadoram zaudēja 12 sekundes.

Noslēguma kopvērtējumā Kontadors tuvāko sekotāju Kopēlu apsteidza par 11 sekundēm. Tikmēr trešais, Kontadoram zaudējot 17 sekundes, palika Menšovs.

2008. gada Mursijas velobraucienā Kontadors kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

Kā ziņots, Spānijas Riteņbraukšanas federācija (RFEC) Kontadoram piesprieda viena gada diskvalifikāciju, jo pagājušā gada "Tour de France" laikā 21. jūlijā sportista organismā tika konstatēta aizliegtā viela klenbuterols. Savukārt pēc lietas atkārtotas izmeklēšanas RFEC 15. februārī šo diskvalifikāciju atcēla. Jau ziņots, ka diskvalifikāciju Kontadors saņēma 2010. gada 24. augustā, tāpēc viņam šogad būtu nācies izlaist visus trīs prestižākos daudzdienu velobraucienus - "Giro d'Italia", "Tour de France" un "Vuelta Espana".

Klenbuterols tiek lietots, lai samazinātu ķermeņa masu un lai palīdzētu atvieglot elpošanu. Tāpat klenbuterols ir pazīstams ar to, ka tas dod papildu spēku un enerģiju.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Kontadors uzvarēja "Tour de France" velobraucienā, bet pagaidām viņam uzvarētāja tituls vēl nav atņemts.

LETA