Hokejs
2011. gada 19. marts, 04:26

Tiks pārdots NHL klubs Sentluisas "Blues"

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sentluisas "Blues" īpašnieki vēlas pārdot vienību.

Kapitālsabiedrība "Towerbrook Partners", kurai piederot 70 procenti kluba akciju, nespēja panākt vienošanos ar "Blues" komandas priekšsēdētāju Deivu Čeketu, kuram pieder 20 procenti akciju.

"Mēs centāmies izveidot vietējo, kā arī citu investoru grupu, kas vēlotos iegādāties komandu no "Toverbrook Partners"," teica Čekets. "Tas turpinājās jau ilgāku laiku, un pēdējo divu mēnešu laikā tika iegūta nepieciešamā naudas summa. Mēs sākām sarunas ar "Towerbrook Partners", taču nespējām atrast kopsaucēju."

"Blues" komandas spēles ir vienas no visapmeklētākajām visā NHL. Vidēju uz katru maču atnāk 19 150 līdzjutēji, kas ir astotais labākais rādītājs visā līgā, neskatoties uz to, ka vienība nekad nav ieguvusi Stenlija kausu.

"Es nevaru vaicāt pēc labākiem līdzjutējiem, bet tagad mums jāatrod pircējs, kuram hokejs ir tāda pati aizraušanās kā mums," turpināja komandas priekšsēdētājs. "Šim procesam nav noteikts grafiks. Man šķita svarīgi paziņot, ka es vairāk neesmu komandas pircējs, taču kopā ar "Towerbrook Partners" esmu viens no kluba tirgotājiem".

Čeketa firmai "Sports Capital Partners Worldwide" pieder arī Amerikas Futbola līgas (MLS) klubs Soltleiksitijas "Real".

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Blues" ar 73 punktiem 71 spēlē pašlaik atrodas 13. pozīcijā.

LETA