Citi sporta veidi
2011. gada 26. marts, 00:54

Gatis Smukulis Katalonijas velobraucienā vēlreiz finišē lielajā grupā

Jauns.lv

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv "HTC-Highroad" komandu, piektdien izcīnīja 70.vietu prestižā Katalonijas daudzdienu velobrauciena piektajā posmā.

Šajā posmā, kurā riteņbraucējiem bija jāveic 205,8 kilometrus gara distance, uzvaru izcīnīja francūzis Samuels Dumolins no "Cofidis Le Credit En Ligne" vienības. Dumolins, kurš uzvaru izcīnīja finiša spurtā, apsteidzot pārējos lielās grupas pārstāvjus, finišēja pēc četrām stundām 49 minūtēm, apsteidzot spāņus Hosē Hoakinu Rohasu Hilu ("Movistar") un Rubēnu Peresu ("Euskaltel Euskadi"). Smukulis finišēja lielajā grupā.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja trīskārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank Sungard"), kurš par 23 sekundēm apsteidz amerikāni Leviju Leifeimeru ("RadioShack") un Itālijas sportistu Mikēli Skarponi ("Lampre-ISD").

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs pakāpās uz 89. pozīciju, Kontadoram zaudējot 16 minūtes un 27 sekundes. "Kalnu karaļa" ieskaitē Smukulis saglabāja sesto vietu, bet labākā sprintera vērtējumā viņš tagad ir ceturtais.

ā ziņots, savas līdzšinējās karjeras lielāko panākumu Smukulis izcīnīja pirmdien, kad uzvarēja Katalonijas velobrauciena pirmajā posmā, tuvākos sekotājus apsteidzot par 28 sekundēm. Līderpozīciju viņš saglabāja arī pēc otrā posma.

"Pro Tour" kategorijas velobraucienā kopā tiks veikti septiņi posmi, un tas noslēgsies 27. martā. Sacensībās būs tikai daži posmi, kas piemēroti sprinteriem, bet lielākā daļa distances tiek aizvadīta kalnos.

LETA