Hokeja izlasei pievienojas Kulda, atskaitīts tiek Iliško
Hokejs

Hokeja izlasei pievienojas Kulda, atskaitīts tiek Iliško

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase turpina gatavoties 75. pasaules čempionātam. Šodien izlase aizvadīja treniņus gan uz ledus, gan svaru zālē, kopā ar komandu sāka trenēties arī aizsargs Artūrs Kulda no Čikāgas „Wolves”, (AHL).

Hokeja izlasei pievienojas Kulda, atskaitīts tiek ...
Artūrs Kulda šajā pasaules čempionātā varētu kļūt par vienu no Latvijas hokeja izlases aizsardzības balstiem.
Artūrs Kulda šajā pasaules čempionātā varētu kļūt par vienu no Latvijas hokeja izlases aizsardzības balstiem.

Kulda šosezon ir aizvadīja arī divus mačus NHL, pārstāvot Atlantas „Trashers”. Kopumā savas karjeras laikā Artūrs pasaules spēcīgākajā hokeja līgā ir aizvadījis sešas spēlēs, kuru laikā atdevis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis četras soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu. Aizvadītajā AHL sezonā Kulda piedalījās 69 mačos, kuros guva piecus vārtus, atdeva 12 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 73 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1, kas, spēlējot komandā, kura neiekļūst izslēgšanas spēlēs, ir labs rādītājs. Kā zināms, gadu iepriekš latviešu aizsargs pēc +/- rādītāja bija labākais visā AHL ar rezultātu +46.

Kā kasjauns.lv informēja Latvijas hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs, sakarā ar Latvijas valstsvienības papildinājumu aizsardzības līnijā, rīta treniņā vairs nepiedalījās 20 gadus vecais Alberts Iliško, kurš šī gada februārī debitēja Latvijas izlases sastāvā. Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pateicies spēlētājam par ieguldīto darbu izlases sagatavošanās posmā. Šajā pavasarī jaunais aizsargs pavisam Latvijas izlasē aizvadīja sešas spēles, kurās atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Tāpat izlases ledus treniņā piedalījās ilggadējais Latvijas valstsvienības spēlētājs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pagājušajā nedēļā bija devies uz Jaroslavļu pie ģimenes.

Rīt mūsu komanda kā ierasts turpinās trenēties „Inbox.lv” ledus hallē, savukārt parīt izlasei tiks dota brīvdiena. No svētdienas izlases treniņi turpināsies uz „Arēna Rīga” ledus.