Latvijas izlases vairākums salauž Norvēģiju
Hokejs

Latvijas izlases vairākums salauž Norvēģiju

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase septītajā un priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta savā laukumā pirmdien ar rezultātu 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) uzvarēja Norvēģijas valstsvienību.

Latvijas izlases vairākums salauž Norvēģiju...
Lielisku savu pirmo pārbaudes spēli šogad Latvijas izlases rindās aizvadīja Aleksandrs Ņiživijs, kurš ne vien apgādāja savus partnerus ar lieliskām piespēlēm, bet arī nopelnīja divus rezultativitātes punktus (vārti un rezultatīva piespēle).
Lielisku savu pirmo pārbaudes spēli šogad Latvijas izlases rindās aizvadīja Aleksandrs Ņiživijs, kurš ne vien apgādāja savus partnerus ar lieliskām piespēlēm, bet arī nopelnīja divus rezultativitātes punktus (vārti un rezultatīva piespēle).

Vārtus šajā spēlē Latvijas izlases labā guva Georgijs Pujacs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Cipulis, bet Norvēģijas komandā vienīgo precīzo metienu izpildīja Aleksanders Bonsaksens.

Mačs iesākās mierīgā tempā, tomēr bīstamākus momentus pie pretinieku vārtiem izveidoja Latvijas komanda. Neskatoties uz to, rezultāts pirmajās piecās minūtēs palika nemainīgs. Turpinājumā mājiniekiem bija iespēja izspēlēt vairākumu. Skaitliskajā pārsvarā vienīgo bīstamu metienu izdarīja Artūrs Kulda, kurš ar spēcīgu šķēlienu no zilās līnijas trāpīja pa vārtu stabiņu. Mirkli pēc tam, kļūdu pieļāva vārtsargs Māris Jučers, kuru no aizvārtes ar vienkāršu metienu pārspēja Norvēģijas hokejists Bunsaksens. Pēc zaudētajiem vārtiem Latvija nopelnīja divu minūšu noraidījumu, taču skaitlisko pārsvaru Norvēģijai neizdevās izmantot. Atlikušajā laikā vārti netika gūti.

Otro trešdaļu aktīvāk iesāka Latvijas komanda, tomēr pārvērst bīstamos metienus vārtu guvumos neizdevās. Arī tupinājumā mājinieki uzbruka aktīvāk, kad vienā no epizodēm Roberts Jekimovs no vārtu priekšas izdarīja metienu, tomēr arī šoreiz rezultāts palika nemainīgs. Spēles 27.minūtē komandas kapteinis Herberts Vasiļjevs atradās vienatnē pret Norvēģijas vārtsargu Lāšu Heugenu, taču arī šajā duelī pārāks izrādījās norvēģis. Pēc aktīva uzbrukuma Norvēģijas aizsardzības zonā Latvija nopelnīja iespēju izspēlēt skaitlisko pārsvaru. Šajā vairākumā Vasiļjevs iegāja viesu komandas aizsardzības zonā un izdarīja piespēli Pujacam, kurš no zilās līnijas ar spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī izlīdzināja rezultātu, panākot 1:1. Otrās trešdaļas izskaņā Latvija guva vēl vienus vārtus vairākumā, kad precīzs metiens no vārtu priekšas izdevās Ņiživijam. Divas minūtes līdz perioda beigām Latvija vēlreiz izspēlēja skaitlisko pārsvaru un arī šoreiz veiksmīgi to realizēja, kad pēc lieliskas saspēles vārtus guva Miķelis Rēdlihs.

Trešās trešdaļas sākumā Latvijai jau atkal bija iespēja izspēlēt skaitlisko vairākumu, kurā pēc lieliskas Ņiživija piespēles ripu vārtos trieca Cipulis. Turpinājumā spēles kontrole pilnībā piederēja mājiniekiem, kuri izveidoja vēl vairākus ļoti bīstamus uzbrukumus, taču šoreiz pārliecinošs vārtos bija Heugens. Turpinājumā spēle kļuva agresīvāka, jo abas komandas sāka pielietot vairāk spēka paņēmienus, tomēr tiesnesis noraidījumus nepiešķīra. Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Norvēģijas izlasi no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs, kad pēc lieliskas Jura Štāla piespēles Ģirts Ankipāns bija tuvu vārtu guvumam. Arī turpinājumā Latvija uzbruka ļoti bīstami, taču pārspēt Heugenu neizdevās. Spēles izskaņā Latvija atradās četru laukuma spēlētāju sastāvā, kad divu minūšu sodu izpelnījās Kaspars Saulietis, taču rezultāts palika nemainīgs un Latvija svinēja savu otro uzvaru šī gada pārbaudes spēļu ciklā.

Latvijas izlases rindās mača labākā spēlētāja gods pienācās Ņiživijam.

Otrdien abas komandas tiksies atkārtoti. Norvēģijas izlases sastāvā mačiem ar Latviju iekļauti 25 hokejisti, no kuriem 11 spēlētāji pārstāv Zviedrijas klubus.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmo uzvaru pārbaudes spēlēs izcīnīja tikai sestajā mačā, kad pagājušajā ceturtdienā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Austriju. Pirmās sešas spēles tika aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā. Arī Norvēģija sešās EHC turnīra spēlēs izcīnīja vienu panākumu, kad aprīļa sākumā savā laukumā ar 4:1 pieveica Dānijas valstsvienību, kas būs Latvijas pretiniece gaidāmajā pasaules čempionātā.

Jau vēstīts, ka šajā pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts, Rodrigo Laviņš un Kārlis Skrastiņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un, visticamāk, arī Edgars Lūsiņš.

Savukārt pārbaudes spēlēs ar Norvēģijas izlasi palīdz Lauris Dārziņš, Aleksandrs Ņiživijs un Arvīds Reķis, kuri līdz šim nebija aizvadījuši nevienu pārbaudes maču.

Otrdien plkst.14, pirms pēdējās spēles ar Norvēģiju tiks paziņots galīgais Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātam.

Kā ziņots, Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15. maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā. Savukārt Norvēģijas sacensību pirmajā posmā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, ASV un Austriju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlei ar Norvēģiju:
vārtsargi -

Mārtiņš Raitums, Māris Jučers;

aizsargi -

Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Artūrs Kulda, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis;

uzbrucēji -

Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Sergejs Pečura.

LETA/Foto: EPA/LETA