Hokejs
2011. gada 4. maijs, 22:37

Norvēģija grauj austriešus un turpina cīņu par astotnieku

Jauns.lv

Norvēģijas hokeja izlase pasaules čempionāta C apakšgrupas pēdējās, trešās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 5:0 (3:0, 2:0, 1:0) pārliecinoši apspēlēja Austrijas valstsvienību, nodrošinot sev vietu turnīra otrajā posmā.

Jau no spēles sākuma noteikumus laukumā diktēja Norvēģija, kas pirmajās 20 minūtēs guva trīs bezatbildes vārtus un ieguva drošu vadību ar 3:0. Otrajā un trešajā trešdaļā cīņas gaita būtiski nemainījās un Norvēģija svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 5:0.

Norvēģijas izlases rindās šajā mačā ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Matiss Olimbs, bet Andress Bastiansens guva vienus vārtus un izdarīja trīs piespēles.

Norvēģija pēc šīs uzvaras nodrošināja sev vietu nākamajā kārtā, bet Austrijas izlase cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā ar Latviju, Baltkrieviju un Slovēniju.

Divas vājākās gandarījuma turnīra komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Otrajā C apakšgrupas trešās kārtas spēlē trešdien ASV izlase tikas ar Zviedrijas komandu.

C grupas kopvērtējumā pašlaik ASV komandai ir seši punkti divās spēlēs, Norvēģijai ir pieci punkti trīs spēlēs, Zviedrija divos mačos tikusi pie četriem punktiem, bet Austrija visās trīs apakšgrupas cīņās piedzīvoja zaudējumus un bez punktiem palika ceturtajā pozīcijā.

Pasaules čempionāta otrajā posmā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies B un C apakšgrupas trīs labākās komandas, kas izveidos F grupu. Pēc tam četras labākās grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. B apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Kanāda ar astoņiem punktiem izcīnīja pirmo vietu, Šveice ar sešiem punktiem ieņēma otro vietu, Francija tika pie trīs punktiem, bet Baltkrievijas valstsvienība ar vienu punktu palika ceturtajā vietā.

LETA