Basketbols
2011. gada 13. maijs, 10:03

Čikāgas "Bulls" pirmo reizi kopš Džordana laikiem iekļūst konferences finālā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences finālā ceturtdien iekļuva regulārā čempionāta spēcīgākā vienība Čikāgas "Bulls".

"Bulls" Austrumu konferences pusfinālsērijas sestajā spēlē izbraukumā ar 93:73 (27:17, 18:18, 25:18, 23:20) pārspēja Atlantas "Hawks" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Šajā spēlē uzvarētājiem lielus nopelnos par izcīnīto panākumu jāuzņemas par sezonas vērtīgāko spēlētāju atzītajam Derikam Rouzam un Karlosam Būzeram, katram no viņiem tiekot pie "double-double". Rouzs iekrāja 19 punktus un 12 rezultatīvas piespēles, kamēr Būzers izcēlās ar 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Savukārt mājinieku rindās rezultatīvākie ar attiecīgi 19 un 18 punktiem bija Džo Džonsons un Džošs Smits .

Austrumu konferences finālā "Bulls" iekļuvusi pirmo reizi kopš 1998. gada.

Konferences finālā "Bulls" tiksies ar zvaigžņoto Maiami "Heat" komandu, kas ar 4-1 savā pusfināla sērijā uzvarēja Bostonas "Celtics" vienību. Sērijas pirmā spēle notiks svētdien Čikāgā.

Rietumu konferences finālā iekļuvusi Dalasas "Mavericks" komanda, kas ar 4-0 pārspēja pēdējo divu sezonu līgas čempionus Losandželosas "Lakers". Otrajā pusfināla sērijā starp Oklahomasitijas "Thunder" un Memfisas "Grizzlies" vienībām rezultāts pašlaik ir 3-2 "Thunder" labā. Sērijas sestā spēle piektdien notiks Memfisā.

LETA