Basketbols
2011. gada 19. maijs, 04:32

VTB VBL varētu apvienoties ar Krievijas basketbola līgu

Jauns.lv

Vasaras sākumā varētu tikt paziņots par VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra apvienošanos ar Krievijas basketbola līgu (RBL), tiekoties ar valsts studentiem pavēstījis sporta funkcionārs Sergejs Kuščenko.

Ar menedžmenta studentiem apspriežot problēmas Krievijas basketbolā, Kuščenko piebilda, ka pieņemts principiāls lēmums par VTB VBL un RBL apvienošanos.

"Mēs par to daudz runājam, tajā skaitā ar valsts vicepremjeru Sergeju Ivanovu," Kuščenko citē portāls "Sport segodņa".

Kuščenko uzsvēra, ka līgu apvienošanās nepieciešama daudzu iemeslu dēļ, jo pat līdzjutējiem grūti izsekot, kurā turnīrā komanda aizvada konkrēto spēli. Pēc viņa vārdiem, lēmums par abu līgu apvienošanos jau ir pieņemts, un vienošanās parakstīta. "Protams, palicis vēl daudz jautājumu, pie kuriem rūpīgāk jāpiestrādā," atzina Kuščenko. "Tomēr domāju, ka līdz 1.jūnijam mums būs vienota basketbola līga."

RBL tika izveidota pagājušajā vasarā pēc skandāla Krievijas Basketbola federācijā, kad tās biedri centās ietekmēt superlīgas čempionāta rezultātus. Vadošās RBL komandas šosezon spēlēja arī VTB VBL turnīrā, kurā šosezon piedalījās septiņu valstu komandas. Nākamajā gadā VTB VBL turnīrā debitēs arī Kazahstānas un Čehijas komandas. Nākamajā sezonā VTB VBL spēlēs 16 komandas, kuras tiks sadalītas divās grupās un sacentīsies divu apļu turnīros. Pēc tam pa četrām labākajām kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

12 komandām, kuras VTB Vienotajā līgā spēlēja šosezon, nākamgad pievienosies Krievijas komandas Sanktpēterburgas "Spartak" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Čehijas vienība Nimburkas CEZ un Kazahstānas pārstāvji Astanas "Tigers".

Līdz ar to trešajā sezonā līgā būs pārstāvētas desmit valstis - Krievija (ar 5 klubiem), Lietuva (2), Ukraina (2), Baltkrievija, Čehija, Igaunija, Kazahstāna, Latvija ("VEF Rīga"), Polija un Somija. Katrai komandai būs garantētas vismaz 14 spēles.

Tāpat tiek baumots par Izraēlas kluba Telavivas "Maccabi Electra" piedalīšanos nākamās sezonas turnīrā. Tomēr šis klubs, visticamāk, piedalīsies Adrijas līgas sacensībās.

"VEF Rīga" iesniedzis priekšlikumu izslēgšanas turnīrā nākamajā sezonā piedalīties 12 komandām.

"VEF Rīga" komanda piedāvā izslēgšanas spēlēs iekļaut katras grupas sešas, nevis četras labākās komandas. Šādā veidā pieaugtu intriga par VTB VBL uzvarētāju, līdzjutēju interese un komandu motivācija, bet kopējais spēļu skaits vienai vienībai maksimāli varētu palielināties par trīs spēlēm - no patlaban plānotajām 14 līdz 22 spēlēm uz 14 līdz 25 spēlēm.

Šosezon VTB VBL turnīrā triumfēja Krievijas komanda Maskavas apgabala "Himki", kuru vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Šosezon "VEF Rīga" palika piektajā vietā savā apakšgrupā.

kasjauns.lv/ LETA