Sebastjans Fetels triumfē arī Spānijas "Grand Prix" izcīņā
Citi sporta veidi
2011. gada 22. maijs, 17:54

Sebastjans Fetels triumfē arī Spānijas "Grand Prix" izcīņā

Jauns.lv

Ceturto uzvaru šīs sezonas piecos Pirmās formulas (F-1) posmos svētdien izcīnīja pagājušās sezonas čempions Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kurš bija ātrākais arī Spānijas "Grand Prix" izcīņā.

­­

Fantastiskā startā no ceturtās starta vietas līderpozīcijā spēja izvirzīties divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso no "Ferrari" komandas. Kaut bija acīmredzams, ka Alonso formula ir vājāka par "Red Bull" pilotiem, viņš līderpozīcijā turējās ilgu laiku. Līderpozīciju Alonso zaudēja otro boksu apmeklējumu laikā, turpinājumā lēnām krītot arvien zemāk.

Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma "McLaren-Mercedes" komandas britu piloti Lūiss Hamiltons, kurFetelam zaudēja mazāk par sekundi, un Džensons Batons, ceturtais palika Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, kurš startēja no pirmās pozīcijas, bet Alonso noslēgumā finišēja tikai piektajā pozīcijā.

Sesto vietu izcīnīja septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no "Mercedes GP" komandas, kuram sekoja viņa komandas biedrs Niko Rosbergs. Astotais finišēja "Renault" braucējs vācietis Niks Haidfelds, bet labāko desmitnieku noslēdza "Sauber" piloti meksikānis Serhio Peress un japānis Kamui Kobajaši.

F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Fetels ar 118 punktiem nostiprinājās pirmajā vietā. Ar 77 punktiem otrais ir Hamiltons, bet trešajā pozīcijā ar 67 punktiem atrodas Vēbers, kuram ar 61 punktu seko Batons, bet Alonso ticis pie 51 punkta.

Tikmēr Konstruktoru kausā līderi ar 185 punktiem ir "Red Bull", bet pie 138 punktiem tikusi "McLaren-Mercedes" komanda. Labāko trijnieku noslēdz "Ferrari", kas piecos posmos tikusi pie 75 punktiem.

Nākamajā nedēļas nogalē Montekarlo notiks sezonas sestais posms - Monako "Grand Prix" izcīņa.

 LETA/ Foto: AFP/ LETA