Futbols
2011. gada 27. maijs, 04:09

Bosnijas un Hercegovinas futbola federācija cenšas atgriezties FIFA un UEFA apritē

Jauns.lv

Bosnijas un Hercegovinas Futbola federācija (NSBiH), cerot uz piešķirtās diskvalifikācijas atcelšanu, ceturtdien pieņēmusi jaunus statūtus.

Kā zināms, pēc tam, kad NSBiH nespēja vienoties par vienu viceprezidentu, Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) izlēma to diskvalificēt no savu organizāciju rindām.

Ceturtdien federācijas ģenerālās asamblejas laikā vienbalsīgi tika pieņemti jaunie statūti, paziņoja FIFA speciāli šim nolūkam izveidotās komitejas biedrs Dino Begičs.

Jau ziņots, ka FIFA un UEFA pieprasīja, lai NSBiH tiktu ievēlēts viens prezidents, atsakoties no etniskās trīs prezidentu pārvaldes - horvātu, musulmaņu un serbu prezidentiem. Par vienotu prezidentu NSBiH bija jāvienojas līdz 31. martam, bet diskvalifikācija tika piešķirta 1. aprīlī.

Paredzams, ka jaunie statūti kalpos par iemeslu, lai jau pavisam drīz UEFA un FIFA atceltu Bosnijas un Hercegovinas diskvalifikāciju.

Bosnijas un Hercegovinas futbola komandas un valstsvienība līdz situācijas atrisinājumam nevar piedalīties starptautiskās sacensībās.

Pašlaik valsts nacionālā izlase piedalās 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. D grupas kopvērtējumā ar septiņiem punktiem četrās spēlēs izlase atrodas ceturtajā vietā, kamēr pirmajā vietā ar 12 punktiem piecos mačos atrodas Francija.

Bosnijas un Hercegovinas nākamā spēle norisināsies 3. jūnijā, kad izlasei izbraukumā jāspēkojas ar Rumānijas futbolistiem.

LETA