Peresam šausminoša avārija, Fetelam piektais „pole position” VIDEO. FOTO
Citi sporta veidi
2011. gada 29. maijs, 00:00

Peresam šausminoša avārija, Fetelam piektais „pole position” VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) jaunās sezonas sestā posma - Monako "Grand Prix" - kvalifikācijā sestdien ātrāko apļa laiku sasniedza pašreizējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas.

Tikmēr šaušalīgu avāriju piedzīvoja "Sauber" komandas pilots meksikānis Serhio Peress, kurš trešajā kvalifikācijas sesijā zaudēja kontroli pār formulu un pilnā ātrumā ietriecās trases nožogojumā.

Notikušā rezultātā kvalifikācija uz pusstundu tika pārtraukta. Tiek ziņots, ka Peress atrodas pie samaņas, runā un ir izbēdzis no nopietniem savainojumiem.

Vēlāk viņa pārstāvētā komanda paziņoja, ka, lai arī notikušā sekas varēja būt daudz nopietnākas, meksikānis avārijā saņēmis smadzeņu satricinājumu, tāpēc paredzētajās sacensībās nepiedalīsies.

Tikmēr Fetels, kuram šī bija piektā kvalifikācijā izcīnītā uzvara šosezon, uzrādīja laiku minūte un 13,997 sekundes.

Otrajā vietā ierindojās brits Džensons Batons no "McLaren-Mercedes" komandas, kurš vācietim zaudēja 0,441 sekundi, bet trešais šoreiz bija Fetela komandas biedrs austrālietis Marks Vēbers.

Ceturtajā pozīcijā ierindojās divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso no "Ferrari" komandas, kurš bija ātrākais divās no trijām brīvo treniņbraucienu sesijām, piektais bija septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no "Mercedes GP" vienības, kamēr sestajā pozīcijā ierindojās Alonso komandas biedrs brazīlietis Felipe Masa.

Tikmēr Batona tautietis un komandas biedrs Lūiss Hamiltons šoreiz bija spiests samierināties ar septīto vietu.

Sacensības norisināsies svētdien.

F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Fetels ar 118 punktiem atrodas pirmajā vietā. Ar 77 punktiem otrais ir Hamiltons, bet trešajā pozīcijā ar 67 punktiem atrodas Vēbers, kuram ar 61 punktu seko Batons, bet Alonso ticis pie 51 punkta.

Tikmēr Konstruktoru kausā līderi ar 185 punktiem ir "Red Bull", bet pie 138 punktiem tikusi "McLaren-Mercedes" komanda. Labāko trijnieku noslēdz "Ferrari", kas piecos posmos tikusi pie 75 punktiem.

Serhio Peresa šausminošā avārija – video:
LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA