Citi sporta veidi
2011. gada 29. maijs, 20:06

Kontadors pārliecinoši uzvar "Giro d Italia" velobraucienā

Jauns.lv

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" velobrauciena pārliecinošu uzvarētāju svētdien kļuva slavenais spānis Alberto Kontadors no "Saxo Bank Sungard" komandas.

Kontadoram iespaidīgs pārsvars bija jau pirms pēdējā, 21. posma un tas netika samazināts arī pēc tā, kurā sportisti veica 26 kilometrus ar atsevišķu startu.

Šajā posmā uzvarēja brits Deivids Millars ("Garmin-Cervelo"), kurš finišēja pēc 30 minūtēm un 13 sekundēm. Viņam septiņas sekundes zaudēja dānis Alekss Rasmusens ("HTC-Highroad"), bet trešais palika Kontadors, kurš uzvarētājam zaudēja 36 sekundes.

Kopvērtējumā Kontadors par sešām minūtēm un desmit sekundēm apsteidza itāli Mikēli Skarponi ("Lampre-ISD"), bet vēl 46 sekundes viņam zaudēja itālis Vinčenco Nibali ("Liquigas-Cannondale").

Kontadors ir pēdējo gadu titulētākais riteņbraucējs - "Giro d'Italia" viņš uzvarēja arī 2008. gadā, šajā gadā triumfējot arī "Vuelta Espana" velobraucienā, bet 2007., 2009. un 2010. gadā viņš triumfēja "Tour de France" sacensībās.

Tomēr joprojām pastāv draudi, ka Kontadoram varētu tikt atņemts pagājušā gada "Tour de France" čempiona tituls.

Kā ziņots, Spānijas Riteņbraukšanas federācijas (RFEC) Kontadoram par dopinga lietošanu piesprieda viena gada diskvalifikāciju, jo pagājušā gada "Tour de France" laikā 21.jūlijā sportista organismā tika konstatēta aizliegtā viela klenbuterols. Savukārt februārī RFEC oficiāli paziņoja par diskvalifikācijas atcelšanu. Pret šo lēmumu joprojām protestē Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) un Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI).

Klenbuterols tiek lietots, lai samazinātu ķermeņa masu un lai palīdzētu atvieglot elpošanu. Tāpat klenbuterols ir pazīstams ar to, ka tas dod papildu spēku un enerģiju.

Jau ziņots, ka Kontadora organismā konstatēta vēl viena aizliegtā viela - plastifikators, kas tiek izmantots pipešu ražošanā, kas paredzētas asins pārliešanai.

Šīs vielas klātbūtne Kontadora organismā var liecināt par to, ka riteņbraucējam tika veikta asins pārliešana, lai palielinātu organisma izturību.

Šosezon Kontadors vēlas uzvarēt visos trijos prestižākajos velobraucienos.

LETA