Novickis lielisks, „Mavericks” uzvaras attālumā no NBA čempiontitula
Basketbols
2011. gada 10. jūnijs, 09:31

Novickis lielisks, „Mavericks” uzvaras attālumā no NBA čempiontitula

Jauns.lv

Uzvaras attālumā no sava pirmā NBA čempiontitula ceturtdien nokļuva Dalasas "Mavericks", kas finālsērijas piektajā mačā ar 112:103 (30:31, 30:26, 24:22, 28:24) savā laukumā pieveica Maiami "Heat".

Šajā mačā uzvarētāju līderis Dirks Novickis izcēlās ar 29 gūtajiem punktiem, bet Džeisona Terija rēķinā bija 21 punkts.

Tikmēr "Heat" komandā 23 punktus guva Dveins Veids, kurš spēlēja, neskatoties uz traumu, Krisa Boša kontā bija 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet ar "triple-double" izcēlās Lebrons Džeimss - 17 punkti, desmit atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

Ja pirmajās četrās spēlēs laukumā dominēja aizsardzība, šī kļuva par līdz šim rezultatīvāko cīņu sērijā. Tomēr mača izskaņā "Heat" komandai nebija reālas izredzes pacīnīties par panākumu.

"Mavericks" jau kārtējo reizi šajā sezonā nodemonstrēja neticamu tālmetienu precizitāti – trāpīti 13 no 19 „trejačiem”.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Mavericks" izvirzījās vadībā ar rezultātu 3-2. Komandas pastāvēšanas 31 gada senajā vēsturē, tā čempiontitulu vēl nav spējusi iegūt.

Nākamās divas spēles notiks Maiami - sestā cīņa tiks aizvadīta svētdien, bet septītā spēle nepieciešamības gadījumā risināsies otrdien.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī 2006. gada finālsērijā, kad ar 4-2 pārāka bija "Heat" vienība. Toreiz "Mavericks" uzvarēja pirmās divas spēles savā laukumā, bet pēc tam zaudēja četrās pēc kārtas.

Mača interesantākie momenti – video:

kasjauns.lv/ LETA/Foto: EPA/LETA