Basketbols
2011. gada 12. jūnijs, 17:07

Latvijas U-19 basketbola izlasē pasaules čempionātam turpinās gatavoties 15 kandidāti

Jauns.lv

Latvijas U-19 basketbola izlasē startam pasaules čempionātā turpinās gatavoties 15 kandidāti, jo pēc svētdien notikušās pārbaudes spēles no kandidātu loka tika svītroti trīs spēle'tāji, informē Latvijas Basketbola savienība.

Pēc pārbaudes spēlēm ar Brazīlijas U-19 izlasi (61:68) un Latvijas U-20 izlasi (49:74) no kandidātu loka atskaitīti Sandis Bēts, Ronalds Elksnis un Oskars Reinfelds.

Izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons atzīst, ka tuvojoties pasaules čempionātam, treneriem jāpieņem aizvien sāpīgāki lēmumi, jo, piemēram, 1994. gadā dzimušais Oskars Reinfelds teicami pastrādāja treniņos un pārbaudes spēlēs darbojās tādā pašā līmenī, kā divus trīs gadus vecāki puiši, vai pat brīžiem vēl labāk. "Tomēr, izsverot visus apstākļus, nosliecāmies uz šādu risinājumu. Pašam Oskaram turpmākajai izaugsmei lietderīgāka būs līdzdalība U-18 izlasē, kur viņš varētu būt viens no līderiem. Ja turpinās strādāt ar tādu pašu attieksmi, kā līdz šim, esmu pārliecināts, ka jau nākamgad viņš būs drošs kandidāts uz vietu U-20 komandā," skaidro Jansons.

Otrdien Valmierā treniņus turpinās Artūrs Brēmers, Dāvis Čoders, Kaspars Vecvagars, Mārcis Vītols, Artūrs Bricis, Jānis Timma, Renārs Magone, Kārlis Apsītis, Andrejs Gražulis, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis un Aleksejs Rostovs. Paredzams, ka otrdien Latvijā atgriezīsies Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis un Ojārs Siliņš, kuri uzreiz pievienosies citiem kandidātiem.

Pārbaudes spēļu grafikā Latvijas U-19 izlasei vēl paredzēti divi mači - ar Kanādas U-19 komandu 25. jūnijā Panevēžā un Krievijas U-19 izlasi 27. jūnijā Valmierā. Pasaules čempionātu Latvijas komanda sāks Valmierā: 30. jūnijā ar Taivānu, 1. jūlijā ar Austrāliju, 2. jūlijā ar Argentīnu.

BNS