Novickis MVP, „Mavericks” pirmo reizi vēsturē triumfē NBA čempionātā
Basketbols
2011. gada 13. jūnijs, 09:27

Novickis MVP, „Mavericks” pirmo reizi vēsturē triumfē NBA čempionātā

Jauns.lv

Savu pirmo NBA čempiontitulu svētdien izcīnīja Dalasas "Mavericks", kas finālsērijas sestajā mačā ar 105:95 (32:27, 21:24, 28:21, 24:23) izbraukumā pieveica Maiami "Heat".

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Mavericks" triumfēja ar 4-2.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem Džeisons Terijs guva 27 punktus, bet līderis Dirks Novickis šoreiz izcēlās ar 21 punktu un 11 atlēkušajām bumbām. Novickis pirmajā puslaikā realizēja tikai 1 no 11 metieniem no spēles, savukārt otrajā jau bija krietni veiksmīgāks 8 no 16. Tikmēr "Heat" komandā 21 punktu guva Lebrons Džeimss, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, bet Kriss Bošs sameta 19 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 18 punkti un septiņas rezultatīvas Mario Čalmersam, bet Dveinam Veidam 17 punkti astoņas atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, bet arī piecas kļūdas.

Par vienu no galvenajiem mača likteņa noteicējiem kļuva rezervistu sniegums, ja „Heat” soliņš prata gūt 20 punktus, tad viens pats Terijs iemeta 27, bet visi kopā 43.

Pirmajās četrās finālsērijas spēlēs "Mavericks" komanda īsti neprata apspēlēt "Heat " aizsardzību, bet pēdējos divos mačos Dalasas klubs spēja iemest vismaz 100 punktus.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju pelnīti tika atzīts Novickis, kurš izšķirošo ieguldījumu komandas kopējā panākuma deva pat neskatoties uz to, ka viņam bija problēmas ar veselību.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī 2006. gada finālsērijā, kad ar 4-2 pārāka bija "Heat" vienība. Toreiz "Mavericks" uzvarēja pirmās divas spēles savā laukumā, bet pēc tam zaudēja četrās pēc kārtas.

Mača interesantākie momenti – video:
Dalasas „Mavericks” pirmo reizi kļūst par NBA čempioniem – video:
kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP/LETA