Sieviešu basketbola izlases treneris noliedz īpašas attiecības ar Elīnu Babkinu
Basketbols
2011. gada 14. jūnijs, 22:32

Sieviešu basketbola izlases treneris noliedz īpašas attiecības ar Elīnu Babkinu

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks intervijā LTV 7 raidījumam „Sporta studija 19:30” noliedzis par īpašām attiecībām ar Elīnu Babkinu.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks noliedz izskanējušās runas par īpašām attiecībām ar izlases saspēles vadītāju Elīnu Babkinu.

Dikeulaks uz jautājumu, kurš jau ilgāku laiku virmo Latvijas basketbola kuluāros, vai viņam un valstsvienības pamatsastāva saspēles vadītājai Elīnai Babkinai ir kādas īpašas attiecības atbildēja noraidoši. Treneris vien piebilda, ka šādi stāsti, lai paliek uz mediju sirdsapziņas, jo abu starpā esot vienīgi profesionālas attiecības.

Kā ziņots, plašākai publikai aizdomas par iespējamo abu Latvijas sieviešu basketbola izlases pārstāvju īpašajām attiecībām radās pēc valstsvienības bijušās kandidātes Laumas Reķes komentāra. “Turnīrā Lielbritānijā bija situācija, kad Dikeulaks ģērbtuvē uz ilgāku laiku palika ar Elīnu Babkinu, bet to redzēja Dillone, kura arī izteicās, ka izlasē šāda rīcība ir diezgan neprofesionāla. Izlases treneris Huans Martiness vēl parādīja, lai par šo sarunu nevienam nesaka. Iespējams, tieši šā komentāra dēļ mūs abas izmeta. Diez vai ar basketbolu bija kāds sakars, jo gatavojos izlasei uzreiz, tiklīdz man beidzās sezona. Amerikānietes (ASV koledžās un augstskolās spēlējošās meitenes) ieradās vēlāk, viņas paņēma uz turnīru.”

Interesanti, ka Georga Dikeulaka un Elīnas Babkinas attiecības pēdējā laikā ir bijušas ļoti ciešas, kas palīdzēja talantīgajai saspēles vadītājai aizvadīt savu labāko profesionālo sezonu karjerā. Sezonas pirmajā pusē, spēlējot Polijas klubā Gdiņas “Lotos”, Babkinas spēles laiks bija ļoti mainīgs un sniegums laukumā – nestabils. Tomēr pēc jaunā gada, kad pie Polijas kluba stūres stājās Dikeulaks, Elīnas spēles laiks un sniegums manāmi uzlabojās. Vēlāk Babkina tika iekļauta FIBA Eirolīgas Zvaigžņu spēles dalībnieču skaitā un pat izvēlēta WNBA draftā, kam noteikti bija arī milzīgs galvenā trenera uzticēšanās nopelns. Pašā Polijas čempionāta izskaņā, kad Elīna Babkina tika izvēlēta WNBA draftā, viņai bija jāpieņem ļoti nozīmīgs lēmums – doties uz Ziemeļameriku un cīnīties par iekļūšanu pasaules spēcīgākajā līgā vai kopā ar valstsvienību gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram. Saspēles vadītāja neslēpa, ka viņas karjerai nozīmīgo lēmumu pieņems kopā ar treneri Dikeulaku. Lēmums tika pieņemts: WNBA pagaidīs! Drīz vien pēc Polijas čempionāta noslēguma Latvijas valstsvienības treneris Dikeulaks parakstīja līgumu ar vienu no naudīgākajiem Eiropas basketbola klubiem Turcijas komandu Stambulas “Fenerbahce”. Zīmīgi, ka drīz pēc līguma parakstīšanas tika paziņots, ka grieķis uz Turciju vēlas ņemt līdzi arī Babkinu. Aptuveni pēc nedēļas saspēles vadītāja jau bija pievienojusies vienam no ambiciozākajiem Eiropas klubiem (nākamgad šajā vienībā spēlēs ar cita izlases spēlētāja Zane Tamane).

kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA