Basketbols
2011. gada 26. jūnijs, 18:35

Francijas basketbolistes grupu turnīru noslēdz ar smagu uzvaru pār Poliju

Jauns.lv

Smagu uzvaru Eiropas sieviešu basketbola čempionāta otrā apakšgrupu posma F grupas, kurā spēlē arī Latvija, pēdējās trešās kārtas spēlē svētdien izcīnīja Francijas izlase.

Aizvadītajā mačā iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Franciju ar rezultātu 58:54 (8:15, 16:4, 15:25, 19:10) pārspēja sacensību mājinieci Poliju, oficiāli kvalificējoties turnīra ceturtdaļfinālam.

Vēl pusotru minūti pirms cīņas beigām rezultāts bija neizšķirts 54:54, bet spēles beigas nedaudz pārliecinošāk aizvadīja francūzietes.

Uzvarētājām šajā mačā rezultatīvākā ar 15 gūtajiem punktiem bija Emīlija Gomī, bet Polijas valstsvienībā ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Evelīna Kobrina.

Nākamajā pēdējās kārtas spēlē plkst.19 pēc Latvijas laika Spānijas izlase tiksies ar Horvātiju, bet plkst.21.30 cīņā par pirmo vietu spēkosies Latvija un Melnkalne.

Latvijas izlase uzvaras gadījumā izcīnīs pirmo vietu apakšgrupā, bet pēc neveiksmes paliks otrajā (ja Horvātija uzvarēs Spāniju) vai trešajā (ja Horvātija zaudēs Spānijai) vietā.

Pašlaik F grupā četras uzvaras ir Melnkalnei, bet Latvija un Francija izcīnījusi pa trijām uzvarām. Divi panākumi ir Spānijas kontā, Horvātija tikusi pie vienas uzvaras, bet Polija palika bez panākumiem.

Jau ziņots, ka F grupas pirmās kārtas cīņās trešdien Francija ar 79:55 pieveica Spānijas izlasi, Latvija ar 62:53 pieveica Poliju, bet Melnkalnes valstsvienība ar 81:60 apspēlēja Horvātijas basketbolistes. Savukārt otrajā kārtā piektdien Latvija ar 57:66 piekāpās Spānijai, Horvātija ar 64:56 pārspēja Poliju, bet Melnkalne ar 73:68 apspēlēja Franciju.

Savukārt E grupā pašlaik līderpozīcijā ar četrām uzvarām atrodas Lietuvas izlase, Čehija tikusi pie trijām uzvarām, Baltkrievijai un Krievijai ir pa diviem panākumiem, Turcijas kontā ir viena uzvara, bet Lielbritānija piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies otrā posma grupas četras spēcīgākās komandas.

E grupas komandas apakšgrupu spēles aizvada Bidgoščā, bet F grupa spēlē Katovicē.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no 29. jūnija, bet finālspēle risināsies 3. jūlijā.

Jau vēstīts, ka sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5. vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

LETA