Citi sporta veidi

Pļaviņš/Šmēdiņš Maskavas "Grand Slam" zaudē jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien piedzīvoja zaudējumu Maskavā notiekošā "Grand Slam" posma izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā.

Pļaviņš/Šmēdiņš Maskavas "Grand Slam" zaudē jau pi...

Ar 13. numuru izliktie Pļaviņš un Šmēdiņš ar 1-2 (26:24, 15:21 un 13:15) piekāpās poļiem Gregoršam Fijalekam un Mariušam Prudelam, kas izlikti ar augsto piekto numuru. Tādējādi sacensības Pļaviņš/Šmēdiņš noslēdza 17. vietā.

Jau ziņots, ka ar divām uzvarām trijās spēlēs Latvijas pārstāvji M apakšgrupā ierindojās otrajā vietā. Tādējādi izslēgšanas turnīru Latvijas duets sāka no pirmās kārtas.

M grupas pirmajā mačā Latvijas duets ar 2-0 (21:16, 21:16) uzvarēja itāļus Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, kuri izlikti ar 20. numuru, otrajā cīņā Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-1 (21:19, 21:14, 15:13) pieveica krievus Dmitriju Barsuku un Alekseju Jutvaļinu, kuriem šajā turnīrā 29. numurs, bet trešajā mačā viņi ar 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās olimpiskajiem čempioniem amerikāņiem Todam Rodžersam un Filipam Dalhauzeram, kuriem turnīra ceturtais numurs.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri tika sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlēja pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, bija jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā paliek ceturtajā vietā, turnīrs beidzas ar dalītu 25.-32. vietu.

Jau vēstīts, ka Maskavas posma pamatsacensībās neiekļuva otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins.

Kvalifikācijas sacensībās ar pirmo numuru izliktajam Latvijas duetam pirmā kārta bija brīva, bet izšķirošajā, otrajā, mačā Samoilovs/Sorokins ar rezultātu 0-2 (15:21, 14:21) piekāpās Barsukam un Jutvaļinam, kuriem kvalifikācijā bija 17. numurs.

Līdz ar to Latvijas pāris posmā ierindojās 33. vietā.

Savukārt Latvijas vadošais sieviešu pāris Inguna Minusa un Inese Jursone pēc vairākām pēdējā laikā piedzīvotajām neveiksmēm nepiedalās arī šajā turnīrā.

LETA