Citi sporta veidi

Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst "Grand Slam" turnīra izslēgšanas mačos

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien izcīnīja uzvaru Polijas pilsētā Stare Jablonki notiekošā "Grand Slam" posma pamatsacensību trešajā mačā, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēļu kārtā.

Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst "Grand Slam" turnīra izslē...

Turnīrā ar 20. numuru izliktie latvieši M apakšgrupas trešās kārtas cīņā ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:16, 15:11) pieveica austriešus Danielu Milneru un Aleksandru Horstu, kuriem turnīrā ticis 29.numurs.

Līdz ar to Latvijas duets M grupas noslēguma kopvērtējumā ar divām uzvarām trijās cīņās ieņēma otro vietu un nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Apakšgrupas pirmās kārtas mačā ceturtdien Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:13) pieveica ar 13.numuru izliktos vāciešus Jonatanu Erdmanu un Kaju Matisiku, bet otrajā cīņā ar 0-2 (20:22, 15:21) zaudēja mājiniekiem Gregoršam Fijalekam un Mariušam Prudelam, kuri izlikti ar augsto ceturto numuru.

Otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem ieņēma pēdējo, ceturto vietu K apakšgrupā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Līdz ar to dalību sacensībās Samoilovs/Sorokins noslēdza dalītā 25.-32. vietā.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlēja pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, bija jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā būs palicis ceturtajā vietā, turnīrs beigsies ar dalītu 25.-32. vietu.

Kvalifikāciju nepārvarēja trīs citi Latvijas pāri - vīriešu sacensībās pirmajā spēlē zaudēja Toms Šmēdiņš un Artis Caics, bet sievietēm jau pirmajās cīņās neveiksmi cieta Inguna Minusa/Inese Jursone, kā arī Inga Ikauniece/Alise Lece.

LETA