Basketbols

U-16 basketbolistiem pirmais zaudējums Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Latvijas U-16 puišu kadetu basketbola Eiropas čempionāta pirmā posma pēdējā spēlē sestdien ar rezultātu 53:65 (8:16, 6:16, 16:12, 23:21) piekāpās Francijas valstsvienībai.

U-16 basketbolistiem pirmais zaudējums Eiropas čem...

Pirmos 13 punktus mačā guva Francijas basketbolisti, bet pēc pirmās ceturtdaļas latvieši zaudēja ar 8:16. Arī otrajā ceturtdaļā latvieši bija nerezultatīvi un pēc puslaika zaudēja jau ar 14:32. Otrajā spēles daļā Latvijas izlase centās atspēlēties. Priekšpēdējā minūtē tā pārsvaru samazināja līdz mazāk nekā desmit punktiem, tomēr kam vairāk neatlika laika un tika piedzīvots zaudējums.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 13 gūtajiem punktiem bija Rolands Šmits.

Latvijas basketbolisti jau pirms šī mača bija nodrošinājuši vietu turnīra otrajā posmā, kuru uzsāks ar vienu uzvaru.

Kā ziņots, pirmās kārtas mačos Latvija ar 83:80 pieveica Lietuvu, bet Francijas jaunie basketbolisti ar 71:56 apspēlēja Ukrainas vienaudžus.

Savukārt otrajā kārtā Latvija ar 71:61 pieveica Ukrainu, bet Lietuvas izlase ar 61:55 pieveica Francijas valstsvienību.

Šobrīd C grupas kopvērtējumā Latvijai un Francijai ir pa divām uzvarām trijās spēlēs, Lietuva tikusi pie viena panākuma divos mačos, bet Ukrainas basketbolisti cīnās bez uzvarām.

Pēc trijām apakšgrupas spēļu kārtām otrajam posmam kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas, turpinot cīņu par medaļām, kamēr katras grupas vājākā vienība sacentīsies par 13.-16.vietu.

Trīs labākās C grupas komandas otrajā posmā sacentīsies ar trim spēcīgākajām D grupas izlasēm. Šajā grupā spēlē Turcija, Bulgārija, Itālija un Horvātija un pēdējā vietā paliks Bulgārija.

Pagājušajā gadā Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 14.vietu, ar lielām grūtībām saglabājot vietu A divīzijā.

Kā ziņots, gatavošanās cikla sākumā Nikolaja Mazura trenētie Latvijas basketbolisti divas reizes tikās ar Nīderlandes vienaudžiem, pirmajā mačā piedzīvojot zaudējumu ar 68:74, bet otrajā izcīnot panākumu ar rezultātu 71:60, bet pēc tam pa reizei uzvarēja un zaudēja Somijai - 79:49 un 59:67. Gan Nīderlande, gan Somija šogad spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pēc tam Latvijas izlase piedalījās Baltijas kausa izcīņā, kurā ar 52:75 zaudēja Turcijai, ar 83:57 sagrāva Igauniju, bet ar 67:77 piekāpās Lietuvai, savukārt pēdējā pārbaudes mačā pagājušajā nedēļā latvieši ar 63:70 piekāpās Spānijas vienaudžiem.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Čehijā:

Kristaps Gludītis, Rolands Šmits, Dāvis Geks, Jēkabs Roziņš, Rinalds Mālmanis, Jorens Duļevskis, Jānis Engers, Armands Ginters, Kristaps Pļavnieks, Ivars Rihards Žvīgurs, Raiens Šaubergs un Nils Gertsons.

LETA