"Liepājas" basketbolistiem pirmā uzvara šosezon; "Valmiera" turpina panākumu sēriju
foto: VALMIERA GLASS VIA Basketbols
BK "Liepāja" spēlētāji uzklausa galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa padomus.
Basketbols

"Liepājas" basketbolistiem pirmā uzvara šosezon; "Valmiera" turpina panākumu sēriju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Liepāja" sestdien Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) izcīnīja pirmo uzvaru šosezon, bet citā mačā otro panākumu pēc kārtas izcīnīja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

"Liepājas" basketbolistiem pirmā uzvara šosezon; "...

Liepājnieki savā laukumā ar rezultātu 80:75 (21:11, 21:17, 25:23, 11:24) pārspēja "Ogri". Mājinieku uzvaru ar 21 punktu kaldināja Edgars Lasenbergs, Kristaps Ķilps iekrāja 15 punktus un desmit atlēkušās bumbas, bet 12 punktus iekrāja Rodijs Mačoha, kura kontā arī desmit bumbas zem groziem. Starp ogrēniešiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Mailss Rasniks, 13 punktus guva Kristaps Mediss, kamēr Kristaps Dārgais tika pie deviņiem punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Ogrēnieši sezonas pirmajā mačā ar 90:74 pārspēja LU, savukārt "Liepāja" ar 63:80 zaudēja valmieriešiem.

Savukārt valmierieši viesos ar 92:72 (26:15, 21:18, 23:17, 22:22) uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU). Viesu rindās ar 20 punktiem izcēlās Dakuans Smits un Kaliels Spīrs, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Vēl 16 punktus un septiņas bumbas zem groziem iekrāja Rostislavs Novickis.  Mājiniekus no zaudējuma neglāba Rihards Aleksandrovs, kurš guva 23 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību. LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā. Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".