Basketbols

Latvijas U-16 basketbolisti Eiropas čempionāta 2. posmu sāk ar zaudējumu Turcijai

Jauns.lv

Latvijas U-16 puišu kadetu basketbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta otrā posma F grupas pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 72:75 (20:8, 15:27, 15:17, 22:23) zaudēja Turcijas valstsvienībai.

Latvijas U-16 basketbolisti Eiropas čempionāta 2. ...

Pēc pirmās ceturtdaļas Latvijai bija 12 punktu pārsvars (20:8), tomēr mača otrās desmit minūtes latvieši aizvadīja nesekmīgi, ļaujot Turcijai izlīdzināt rezultātu - 35:35.

Trešajā ceturtdaļā Turcijas izlasei vienu brīdi bija astoņu punktu pārsvars, tomēr Latvijas basketbolistiem izdevās atspēlēties un pirms pēdējās ceturtdaļas latvieši zaudēja ar 50:52. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Turcija iekrāja pat 12 punktu pārsvaru (62:50), taču turpinājumā iniciatīva piederēja Latvijas izlases spēlētājiem, kas 35 sekundes pirms cīņas beigām pietuvojās līdz 69:70. Tomēr izraut uzvaru latviešiem gan neizdevās, jo atlikušajā laikā sekmīgāk nospēlēja Turcija, kas izcīnīja uzvaru.

Latvijas izlases labā Ivars Rihards Žvīgurs guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Rolands Šmits izcēlās ar 16 punktiem, bet desmit punktus pretinieku grozā sameta Dāvis Geks.

Pārējās F grupas pirmās kārtas cīņās Itālijas izlase tiksies ar Franciju, bet Horvātija spēkosies ar Ukrainu.

F grupas nākamajās spēlēs Latvijas izlase otrdien tiksies ar Horvātiju, bet trešdien spēkosies ar Itālijas valstsvienību.

Šobrīd F grupas kopvērtējumā Francijai, Horvātijai un Turcijai ir pa divām uzvarām, Latvijas izlase tikusi pie viena panākuma, bet Itālijas un Ukrainas valstsvienības šajā grupā cīnās bez uzvarām.

No otrā posma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja divas uzvaras trijās spēlēs, otro posmu uzsākot ar vienu panākumu.

Kā ziņots, C apakšgrupas pirmajā kārtā Latvijas izlase ar rezultātu 83:80 pieveica Lietuvu, otrajā kārtā ar 71:61 apspēlēja Ukrainu, bet trešajā kārtā ar 53:65 piekāpās Francijas valstsvienībai.

Pagājušajā gadā Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 14.vietu, ar lielām grūtībām saglabājot vietu A divīzijā.

Kā ziņots, gatavošanās cikla sākumā Nikolaja Mazura trenētie Latvijas basketbolisti divas reizes tikās ar Nīderlandes vienaudžiem, pirmajā mačā piedzīvojot zaudējumu ar 68:74, bet otrajā izcīnot panākumu ar rezultātu 71:60, bet pēc tam pa reizei uzvarēja un zaudēja Somijai - 79:49 un 59:67. Gan Nīderlande, gan Somija šogad spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pēc tam Latvijas izlase piedalījās Baltijas kausa izcīņā, kurā ar 52:75 zaudēja Turcijai, ar 83:57 sagrāva Igauniju, bet ar 67:77 piekāpās Lietuvai, savukārt pēdējā pārbaudes mačā pagājušajā nedēļā latvieši ar 63:70 piekāpās Spānijas vienaudžiem.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Čehijā: Kristaps Gludītis, Rolands Šmits, Dāvis Geks, Jēkabs Roziņš, Rinalds Mālmanis, Jorens Duļevskis, Jānis Engers, Armands Ginters, Kristaps Pļavnieks, Ivars Rihards Žvīgurs, Raiens Šaubergs un Nils Gertsons.

LETA