Citi sporta veidi
2011. gada 23. augusts, 19:07

Grīziņkalnā notiks pirmais pasaules čempionāts ielu vingrošanā

Jauns.lv

27. un 28. augustā Rīgā, Grīziņkalna ielu sporta kompleksā, notiks pirmais pasaules čempionāts ielu vingrošanā, informēja Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības (LIVSB) vadītājs Māris Šlēziņš.

Pirmo reizi ielu vingrošanas vēsturē savā starpā spēkosies 25 pasaules spēcīgākie ielu vingrotāji.

Čempionāta pirmajā dienā sportisti sacentīsies frīstaila disciplīnā, bet otrajā dienā ielu vingrotāji piedalīsies spēkā trīscīņā - spēka izejā, atspiešanās uz līdztekām un atspiešanās guļus.

Dalībnieku sniegumu vērtēs īpaši izveidota žūrija, bet sportistu veikumu vērtēt varēs arī paši dalībnieki, jo katram no viņiem būs viena balss.

"Mēs varam lepoties, ka šis grandiozais notikums norisināsies Latvijā, uz brīdi tai kļūstot par lielvalsti pasaules acīs," izteicās pasaules čempionāta galvenais tiesnesis Gints Valdmanis.

Tikmēr LIVSB vadītājs Šlēziņš ir priecīgs par padarīto darbu un nespēj sagaidīt, kad sāksies sacensības. "Esam gandarīti, ka mūsu idejai un darbam visi ir noticējuši. Savu atbalstu sniedz arī "O!Karte", šādi dodot iespēju Latvijas ielu vingrotājiem attīstīties un sevi parādīt pasaulē," teica Šlēziņš. "Šajā čempionātā esmu un būšu patiesi gandarīts gan par citu valstu izrādīto uzticību šī pasākuma organizēšanai Latvijā, gan par mūsu komandas ieguldīto darbu un labo rezultātu."

Tāpat sacensību laikā dažādās atrakcijās varēs piedalīties arī līdzjutēji. Vienā no atrakcijām tiks noskaidrots spēcīgākais sacensību apmeklētājs, kurš uz goda pjedestāla kāps kopā ar pasaules spēcīgākajiem ielu vingrotājiem.

LETA