Hokejs
2011. gada 24. augusts, 19:23

U-20 hokeja izlasei otrais zaudējums Žoltoka piemiņas turnīrā

Jauns.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase 7.Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra otrajā spēlē trešdien ar 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) piekāpās Krievijas U-18 valstsvienībai.

Latvijas izlases labā pirmajā trešdaļā vārtus guva Toms Andersons, panākot neizšķirtu 1:1, bet otro reizi precīzs bija Pauls Hodzko, kurš otrajā trešdaļā panāca rezultātu 2:2.

Pēc spēlēs pirmajām divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 2:2, taču mača noslēdzošajās 20 minūtēs Krievijas hokejisti guva trīs bezatbildes vārtus. Trešie vārti tika gūti, kad Latvijas vienības vārtsargs Rihards Cimermanis bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Uzvarētājiem trīs vārtus guva Daņils Junševs.

Savukārt pirmajā otrās kārtas cīņā trešdien Norvēģijas U-20 izlase pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (3:2, 0:0, 0:1, 0:0) uzvarēja Baltkrievijas vienaudžus.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvijas U-20 izlase ar 2:5 piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem, bet Krievijas U-18 hokejisti ar 7:1 sagrāva par diviem gadiem vecākos norvēģus.

Jau tagad zināms, ka augstāk par trešo vietu turnīra kopvērtējumā Latvijas izlase ierindoties nevarēs. Pirmajā vietā ar sešiem punktiem ir Krievijas hokejisti, kuriem ar attiecīgi četriem un diviem punktiem seko Baltkrievijas un Norvēģijas pārstāvji.

Pēdējā turnīra kārtā piektdien Latvijas U-20 izlase spēkosies ar Norvēģijas U-20 hokejistiem. Arī šī spēle sāksies plkst.16.10.

Latvijas U-20 izlases galvenajam trenerim Ērikam Miļunam šajā turnīrā konsultācijas sniedz arī pieaugušo valstsvienības jaunais galvenais treneris Teds Nolans.

Latvijas U-20 izlasei Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs ir iespēja sagatavoties pasaules čempionātam augstākajā divīzijā, kas no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Kanādas pilsētā Kalgari.

Šajā turnīrā Latvijas hokejisti sacentīsies vienā apakšgrupā ar Krievijas, Slovākijas, Zviedrijas un Šveices vienaudžiem.

Kā ziņots, aizvadītā gada Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā uzvaru svinēja Krievijas U-18 izlase, bet Latvijas U-20 izlase palika otrajā pozīcijā. Savukārt trešajā pozīcijā turnīru noslēdza Baltkrievijas hokejisti.

Latvijas U-20 izlasei šajā turnīrā līdz šim izdevies triumfēt tikai vienu reizi - 2008.gadā.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Rihards Cimermanis; aizsargi - Artūrs Salija, Krišs Lipsbergs, Rūdolfs Kalvītis, Pauls Zvirbulis, Sandis Šostaks, Edgars Siksna, Kristers Freibergs, Ričards Bērziņš, Ansis Brikainis, Andrejs Smirnovs; uzbrucēji - Roberts Lipsbergs, Dāvis Straupe, Edgars Kurmis, Pauls Hodzko, Artūrs Kuzmenkovs, Kirils Tambijevs, Māris Diļevka, Raimonds Upenieks, Regnārs Kaļinovskis, Toms Andersons, Teodors Bļugers, Rihards Marenis, Kristaps Legzdiņš, Lauris Rancevs, Martins Lavrovs.

LETA