Basketbols
2011. gada 16. septembris, 16:53

Serbijas basketbolisti nespēlēs Londonas olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Grieķijas basketbola izlase Eiropas čempionāta spēlē par 5.-8. vietu piektdien ar rezultātu 87:77 (34:8, 14:18, 16:22, 23:29) pārliecinoši pieveica Serbiju.

Līdz ar to Grieķijai nākamajā vasarā būs iespēja piedalīties Londonas olimpisko spēļu papildu kvalifikācijas turnīrā, bet iepriekšējā Eiropas čempionāta otrā spēcīgākā komanda Serbija Olimpiādē nespēlēs.

Šī mača liktenis praktiski jau tika izšķirts pirmajā ceturtdaļā, kurā Grieķija bija pārāka ar 34:8. Ceturtās ceturtdaļas sākumā serbi vēl spēja pietuvoties līdz 55:65, bet zem desmit punktiem viņi pārsvaru ne reizi tā arī nesamazināja.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 27 gūtajiem punktiem bija Jannis Burusis, bet ar 18 punktiem atzīmējās Niks Zisis. Tikmēr serbiem ar 22 punktiem palīdzēja Marko Keseļs.

Otrajā pusfinālā par 5.-8.vietu ceturtdien mājiniece Lietuva ar 80:77 pārspēja Slovēniju.

Vēlāk piektdien arī tiks aizvadītas Eiropas čempionāta pusfināla spēles. Plkst.17.30 pašreizējie Eiropas čempioni spāņi tiksies ar Maķedoniju, savukārt plkst.21 Francijas izlase tiksies ar Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Sestdien notiks spēles par piekto un septīto vietu, bet mačs par trešo vietu un fināls paredzēti svētdien.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla dueļos Spānija ar rezultātu 86:64 samērā pārliecinoši pieveica Slovēniju, Maķedonija ar 67:65 apspēlēja Lietuvas valstsvienību, Francijas vienība ar 64:56 uzvarēja Grieķiju, bet Krievija ar 77:67 pieveica Serbiju. 2012. gada olimpiskajām spēlē Londonā automātiski kvalificēsies turnīra finālisti, bet komandas, kas ierindosies 3.-6.vietā, piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

Visas izslēgšanas spēles komandas aizvada Kauņā.

Turnīra otrajā posmā E apakšgrupā bija apvienojušās pa trijām spēcīgākajām komandām, kas pirmajā posmā spēlēja A un B grupās, bet F grupā spēlēja C un D grupu spēcīgākās vienības. Uz otro posmu komandas līdzi ņēma savstarpējo spēļu rezultātus turnīra pirmajā posmā.

E grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja Spānija, kurai ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu attiecību sekoja Francija. Lietuvas kontā bija trīs uzvaras, Serbija izcīnīja divus panākumus, bet Turcijai un Vācijai bija pa vienam panākumam. Savukārt F grupā Krievija uzvarēja visās piecās spēlēs, bet Maķedonijas kontā bija četras uzvaras. Grieķija ar trijiem panākumiem izcīnīja trešo vietu, Slovēnijas valstsvienība tika pie diviem panākumiem, Somijas komandai bija viena uzvara, bet Gruzija piecos mačos pie panākumiem netika.

Turnīra ceturtdaļfinālā iekļuva pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai, otrajā spēlē ar ar 77:92 piekāpās Serbijai, trešajā cīņā ar 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu, ceturtās kārtas spēlē ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā, bet savā pēdējā čempionāta mačā Latvijas basketbolisti pirmdien ar 80:81 atzina arī Vācijas izlases pārākumu.

LETA